Spor

“Protesto ediyoruz”

0

Önceki akşam basketbol takımı Kayseri Kaski’nin FIBA Kadınlar Eurocup Finali ilk maçında kendi sahasında Rus temsilcisi Dynamo Kursk’u 69-55 mağlup edip şampiyonluk yolunda çok önemli bir avantaj yakaladığı karşılaşmanın hiçbir ulusal televizyon kanalında canlı olarak yayınlanmaması üzerine basketbol siteleri ortak bir deklarasyon yayınlayarak bu durumu protesto ettiklerini beyan ettiler.

basketdergisi.com, basketfaul.com, kadinbasket.com, megabasket.net, pota6.com, salsabasket.net, turkbasket.com tarafından yayınlanan bildiri şu şekilde

“Dün gece Kayseri Kadir Has Spor Salonu’nda Türk kadın basketbol tarihi açısından oldukça önem taşıyan bir karşılaşma oynandı. FIBA Kadınlar Eurocup’ta final oynayan temsilcimiz Kayseri KASKİ, finalin ilk ayağında Rus ekibi Dynamo Kursk’u 69-55 mağlup ederek şampiyonluk yolunda bir adım daha attı. Ancak ne yazıktır ki tıpkı Botaş ile Kayseri KASKİ’nin bu kupada oynadıkları yarı final mücadelesini olduğu gibi bu karşılaşmayı da hiçbir ulusal televizyon kanalı yayınlamamış, bu önemli geceyi Türk halkıyla paylaşmamıştır. Adlarında spor ibaresi bulunan 10’a yakın televizyon kanalının yayın yaptığı ülkemizde bu durum ironi kelimesine verilebilecek en büyük örnektir. Bizlerin vergileriyle / elektrik faturalarımızdan alınan paylarla yayın yapan ve birincil vazifesi kamu hizmeti vermek olan devlet televizyonumuz TRT’nin biri spor kanalı olmak üzere birçok kanalı varken bu karşılaşmayı yok sayması izah edilebilir bir durum değildir. Avrupa 2.si apoletini omuzuna takalı daha1 yıl olmayan, 2012 Londra Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil etmeye çok yakın olan bir milli takımımız varken ve 2014 yılında ülkemizde Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacakken kadın basketboluna karşı uygulanan bu negatif ayrımcılığı anlamakta güçlük çekiyor ve biz aşağıda imzası bulunan basketbol siteleri olarak bu durumu protesto ediyoruz.”

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.