Eğitimİfade ÖzgürlüğüManşet

Prof. Dr. Tuna Tuğcu’nun Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’ne girişi engellendi

0

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kurulu üyesi Prof. Dr. Tuna Tuğcu’nun Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği‘nin faaliyetlerine katılımı da güvenlik görevlilerince engellendi.

Prof. Dr. Tuğcu, 10 Haziran 2022 Cuma günü rektörlük tarafından görevden alınmış, ardından kurul lağvedilmişti. Son olarak, 15 Eylül’de açıklanan karara göre Tuğcu’nun görevden alınma süresi üç ay daha uzatılmıştı.

Prof. Dr. Tuna Tuğcu’nun, bugün ise üyesi olduğu Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’ne ulaşmasına güvenlik görevlilerince izin verilmediği belirtildi. Durumun Anayasa ihlali olduğunun altını çizen Prof. Dr. Tuna Tuğcu konuyla ilgili tutanağında şu ifadelere yer verdi:

“Dernek faaliyetlerine katılmak anayasal hakkımdır. Üniversiteden geçici uzaklaştırma kararımın dernek faaliyetleri ile ilişkisi bulunmamaktadır. Anayasal haklarımı kullanmamın engellenmesine karşı tüm haklarımı saklı tutuyorum. Dernek faaliyetlerine katılımıma engel olan kampüse giriş yasağımın acilen kaldırılmasını talep ediyorum.”

Fotoğraf: Ali Aktaş

Boğaziçi’nin direnişi sürüyor: Vazgeçmiyoruz

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, bugün de atanmış rektör ve üniversite yönetimine karşı 632’inci kez bir araya geldi. Direnişlerini sürdüren akademisyenler 426’ıncı kez rektörlük binasına sırt çevirdi.

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite”, “Kabul Etmiyoruz” ve “Vazgeçmiyoruz” yazan dövizler ve üzerlerinde #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” yazan Can Candan ve derslerine son verilen Özcan Vardar fotoğrafları taşıdılar.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.