KadınManşet

Prof. Dr. Feride Acar ‘cinsiyet eşitliği’nde dünyadaki en etkili 100 kişiden biri seçildi

0

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sosyal Politikalar Bilim dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Feride Acar, sürdürdüğü kadın hakları ve eşitlik çalışmalarıyla, Apolitical’ın (Apolitik) dünyada cinsiyet ayrımcılığıyla mücadele eden ilk 100 kişi arasına girdi.

Kamu hizmetinde bulunan memurlarının, toplumların karşılaştığı en zor sorunların çözümünde, fikir, kişi ve ortak bulmalarına yardım eden küresel bir ağ olarak bilinen Apolitical, ODTÜ’lü Profesör Acar’ı, Dünyada kadınların güçlendirilmesi ve cinsiyet eşitliği konusunda yaptığı küresel değerlendirmede ilk 100 kişi arasına seçti.

Avrupa Konseyi Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddete Karşı Eylem Uzmanlar Grubu (GREVİO) Başkanı olan Prof. Dr. Acar’ın 1980’li yıllardan bu yana kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarında çalışmaları yanında, Birleşmiş Milletler (BM) Kadınlara Karşı Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi (CEDAW) ve Avrupa Konseyi’nde görevlerde bulundu.

Apolitical’ın listesinde Acar ile birlikte yer alanlardan bazıları, şu isimlerden oluştu:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, BM Genel Sekreter Yardımcısı Amina Muhammed, Eski BM BM Kadın Örgütü Başkanı ve eski Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet, Londra Belediye Başkanı Sadıq Khan, Malala Yusufzay ve Bill-Melinda Gates Vakfı Başkanı Melinda Gates.

 

(Turkish Journal)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.