Koronavirüs SalgınıManşet

Cenaze aracı üzerindeki ‘Aşı olmayın’ reklamı viral oldu

0

Bir reklamın viral hale gelmesi ve toplumda etki yaratması nadir görülen bir durum değil. Ancak ‘viral reklamcılık’ denildiğinde cenaze evleri akla gelecek ilk seçenek olmaz.

Boone Oakley isimli yerel bir reklam şirketi alışılmamış bir kampanyaya imza atarak basit ve etkili bir mesajla insanları aşı olmaya teşvik etmek için harekete geçti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) North Carolina eyaletinde dolaşan bir cenaze aracı üzerinde şu mesajı taşıyordu: “Aşı olmayın.”

Randevu sayısı yüzde 22 arttı

Cenaze evinin internet sitesine girdiğinizde ise sizi yerel bakım ve aile hekimliği uygulaması StarMed’e yönlendiriyor. StarMed’e göre reklam işe yaradı ve Covid-19 aşı randevularında önceki haftaya kıyasla yüzde 22’lik bir artış yaşandı.

Reklamın arkasındaki fikir oldukça basit. İnsanları aşı olmaya teşvik etmeyi amaçlayan birçok kampanya var ama hepsi birbirine benziyor. Ancak Boone Oakley farklı bir reklam istedi. Sonuçlara bakılırsa başarmış gibi de görünüyorlar.

Reklamın arkasındaki mesaj da oldukça doğru. Yakın zamanda yapılan araştırmalar aşılanmamış kişilerin aşılanmış kişilere kıyasla 29 kat daha fazla hastaneye kaldırıldığını, hastaneden hiç çıkamama ihtimallerinin ise 11 kat fazla olduğunu ortaya koyuyor.

Aşılanma oranlarında artışa ihtiyaç var

Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC) verilerine göre 12 yaş ve üstü ABD’lilerin yaklaşık yüzde 75’i en az ilk aşılarını yaptırdı. Nüfusun yüzde 54’ü ise tamamen aşılandı. Ancak pandemiden tamamen kurtulmak için çok daha yüksek bir düzeye ihtiyaç var.

Dünyanın birçok noktasında olduğu gibi ABD’de de aşı karşıtı kampanyalar, aşılanma oranlarını yavaşlattı. Yetkililer dezenformasyon ve komplo teorilerinin pandemiden çıkışı yavaşlatmasından endişe ediyor. Yaratıcı reklam ve kampanyaların insanları ikna etmede etkili olması umuluyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.