Koronavirüs SalgınıManşetSağlık

İstanbul Tabip Odası aşı karşıtı doktor hakkında soruşturma açtı

0

İstanbul Tabip Odası, Üsküdar’da, “Plandemi Büyük Buluşması” adıyla düzenlenen mitingde aşı karşıtı açıklamalar yapan doktor Bilgehan Bilge hakkında soruşturma açtıklarını duyurdu.

Bilge, yaptığı açıklamada “Asla ve kata aşı olmayın. Uçaklara bindirmesinler, AVM’lere sokmasınlar. Vallahi de billahi de tillahi de bir sene sonra bu kararlarından vazgeçecekler ve aşı olanlardan özür dileyecekler. Bu bir slogan ya da şaka değil; yargılanacaklar!” ifadelerini kullanmıştı.

‘En önemli mücadele yöntemi aşı’

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Tabip Odası “Covid-19 pandemisinde resmi rakamlara göre bile kaybettiğimiz yurttaşlarımızın sayısı 50 bine yaklaştı. (Gerçek sayıların bunun iki, üç katı olduğunu biliyoruz) Hala daha günlük vaka sayıları 5 binin, günlük ölüm sayıları ellinin üzerinde seyrediyor” dedi.

Covid-19’a karşı en önemli mücadele yönteminin aşı olduğunun açık olduğu belirtilen açıklamada “Buna karşın aralarında tıp fakültesi mezunu bazı ‘şarlatanlar’ın da bulunduğu çevreler ise akıl ve bilim karşıtı yalanlarla toplumda aşı tereddütü, karşıtlığı yaymaya çalışıyorlar” ifadeleri kullanıldı.

Üsküdar’da düzenlenen mitingte aşı karşıtı doktor tarafından söylenen sözlerin aktarıldığı açıklamada “Basında yer alan iddialarla ilgili olarak İstanbul Tabip Odası tarafından adı geçen hekim hakkında soruşturma açılmış olup sonuçlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır” denildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.