Spor

Potanın en büyüğü Galatasaray

0

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Spor Toto Türkiye Kupası finalinde nefesleri kesen maçta Fenerbahçe’yi  Sancho Lyttle’ın son saniyede kaydettiği basket ile mağlup ederek üst üste dördüncü, toplamda ise 10. kez kupanın sahibi oldu.

Antalya’da Kepez Belediyesi Spor Salonu’ndaki mücadeleden 74-72’lik skorla galip ayrılan  Galatasaray’da son saniye basketini kaydeden Sancho Lyttle maçın en değerli oyuncusu seçildi.

Türkiye Kupası’nda  daha önce 14. kez final oynayan sarı kırmızılı ekip 10. kez zafere uzanarak bu kupayı en çok kazanan takım olma unvanını da ezeli rakibinden devralmış oldu.

Maçın son çeyreğinde heyecan son safhaya ulaştı. Karşılıklı kötü hücumlarla ve top kayıplarıyla başlayan dördüncü çeyrekte Lindsay Whalen oyun kontrolünü eline alıp skoru 65-58’e taşımasını bildi. Hücum ribaundlarında etkili olan Fenerbahçe Angel McCoughtry’nin de çizgiye gelmesiyle farkı iki sayıya kadar indirdi. (66-64) Son bölümde aldığı ribaundlar sonrası faul yapılan Sancho dört kez çizgiye gidip iki isabet buldu ve maç 72-69’a geldi.

Fenerbahçeli Pondexter’ın üçlüğüyle bitime bir saniye kala skor 72-72’de eşitlendi. Maçın bitimine bir saniye kala Galatasaray benchinin aldığı mola sonrası Whalen kenardan topu oyuna soktu ve Sancho Lyttle’ın maçın bitiş düdüğünden hemen önce potaya gönderdiği buzzer beater basketiyle Galatasaray maçı 74-72 kazanmasını bildi.

Nefes kesen derbinin son dakikalarını buradan izleyebilirsiniz.

1. ÇEYREK : 19 – 17
2. ÇEYREK : 26 – 16 (45 – 33)
3. ÇEYREK : 15 – 21 (60 – 54)
4. ÇEYREK : 14 – 18 (74 – 72)

(Yeşil Gazete)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.