ManşetTürkiye

Polisin yaraladığı vatandaş korkudan şikayet edemiyor

0

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ise yaralanan vatandaşların haklarında soruşturma açılacağı korkusuyla şikayette bulunmadıklarını söyledi.

Ankara’da 31 Mayıs günü başlayan eylemlerde bazılarının durumu ağır olmak üzere bir çok eylemci yaralandı. Polis kurşunu ile yaralandığı iddia edilen ve görüntüleri basına yansıyan Ethem Sarısülük için ağabeyi Mustafa Sarısülük doktorların, “Yolun sonuna gelindiğini” söylediklerini aktardı. Sarısülükle ilgili kesin heyet raporunun ilan edilmesi bekleniyor. Bu arada İnsan Hakları Derneği’nde alınan bilgilere göre bazı yaralı vatandaşların soruşturma korkusuyla polise şikayet etmekten kaçındıkları belirtildi.

AĞABEYİ; ETHEM İÇİN UMUTLAR TÜKENİYOR

Eylemler başladığından beri hemen her gün polis müdahalesinin yaşandığı Başkent’te eylemcilerin sağlık bilançosu da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Ostim Sanayii’nde işçi olarak çalışan Ethem Sarısülük için umtlar tükenmek üzere. Ağabeyi Mustafa Sarısülük doktorların kendilerine artık beklenti içine girmemelerini ve yolun sonuna gelindiğini, kesin sonucun bugün sabaha kadar açıklanacağını söylediklerini aktardı. Sarısülük 10 gündür yoğun bakımda tutuluyordu.

3 KİŞİ GÖZÜNÜ KAYBETTİ

Ankara’daki eylemler sırasında sağ kaşının üstüne isabet eden gaz bombası kapsülüyle ağır şekilde yaralan Dilan Ece Yıldız, geçtiğimiz haftasonu hastaneden taburcu edildi. Koku alma duyusunu yitirme riski bulunan Dilan kontrol altında tutuluyor. Kızılay’da atılan biber gazından kaçmak için sığındığı binanın 1. katından otoparka düşerek ağır yaralanan Burçin Şahlan’ın ablası Nergis Şahlan ise kardeşinin vücudunda oluşan kırıklar nedeniyle yatağa bağlı yaşadığını, vücudunu hareket ettiremediğini söyledi. Olaylarda biri Çankaya Belediyesi çalışanı olmak üzere 3 vatandaş ise isabet eden gaz bombası kapsülüyle görme kaybı yaşadı.

ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEKTİ

1 Haziran’da, akşam saatlerinde polisin sert müdahalesi sırasında gözüne gaz bombası kapsülü isabet eden 20 yaşındaki Musa Üret’in tek gözünde yüzde 90 görme kaybı bulunuyor. Üret’in annesi Gaye Üret, “Yapılanlar yanlarına kâr kalmasın” dedi. Oğlunun görme kaybı tehlikesi yaşadığını söyleyen Üret, “2 veya 3 ameliyat yapılacak. Oğlum bu haftasonu üniversite sınavına girecekti. Bu halde nasıl olacak? Kapsülün üzerinde doğrudan insana yöneltmeyiniz yazıyor. Direkt gözüne atmışlar. Polis insanların üzerine hınçla geliyor. Suç duyurusunda bulunacağım, sonuna kadar gideceğim. Sadece benim değil bütün bu çocuklara yapılanların hesabı sorulsun” dedi.

DEVLET KORKUSUYLA ŞİKAYET ETMİYORLAR

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ise yaralanan vatandaşların haklarında soruşturma açılacağı korkusuyla şikayette bulunmadıklarını söyledi. Türkdoğan, “Korku ortamı var. İnsanların çoğu revirlerde tedavi oldu. Polisten çok göstericilere dava açılan bir ülkedeyiz. Siyasal iktidar pek oralı değil ama etkili soruşturma yapılması gerekirken adeta polis şiddete teşvik ediliyor” dedi.

(Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.