ManşetTürkiye

Polis öldürmeye devam ediyor, Son kurban Ahmet Atakan

0

Antakya’da gece 02:27’de 22 yaşındaki Ahmet Atakan, polisin hedef alarak attığı gaz bombası kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

Ahmet Atakan, 28 Mayıs’ta başlayan Gezi Direnişi süresince polisin saldırısı sonucu hayatını kaybeden altıncı kişi oldu. Atakan, ODTÜ protestolarına destek vermek ve ‘Gezi Parkı’ eylemlerinde vurularak hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in faillerinin bulunması için düzenlenen gösteriye polis müdahale etti. 22 yaşındaki genç başına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

Ambulansla Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Atakan’ın yakınları ilk olarak gencin hayatını kaybettiği haberiyle yıkıldı. Ancak bir süre sonra yapılan müdahale sonucu duran kalbi tekrar çalıştırılan Atakan’ın yoğun bakıma alındığı bilgisiyle sevinç yaşandı. Kısa süre sonra Atakan hayatını kaybettiği haberi yine herkesi üzdü. CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, gencin, yakın mesafeden gaz kapsülüyle vurularak hayatını kaybettiğini belirtirken, polis, bir binanın çatısından Atakan’ın güneş enerjisi panelini atmak isterken düştüğü iddiasında bulundu.

Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım ve Ali İsmail Korkmaz da pasif direniş ile protesto haklarını barışçıl bir şekilde kullanırken kolluk kuvvetlerinin ve sivil giyimli kişilerin saldırıları sonucu hayatlarını kaybetti.

 

Okmeydanı Mithatpaşa Caddesi’ndeki evinden 12 Haziran’da ekmek almak için çıktığı sırada polisin yakın mesafeden attığı gaz bombası fişeği kafatasını parçalayan 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın ise hayati tehlikesi devam ediyor. Elvan, 12 Haziran’dan beri yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.