ManşetTürkiye

Polis Gezi Parkı girişinden geri döndü!

0
Polis, Gezi Parkı eyleminin 15. gününde TOMA’lar eşliğinde 07.30’da Taksim’e girdi. Cumhuriyet Anıtı ve AKM’deki bütün pankart ve flamalar kaldıran ekipler, alandakı bazı provokatif gruplara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.Polis, 14.40 itibariyle ise Gezi Parkı’na girdi, ancak direnişle karşılaşınca geri çekildi.

Gezi Parkı eylemlerinin 15. gününde polis, saat 07.30 sıralarında Taksim Meydanı’na girdi. Polis, göstericilere “Lütfen dikkat gezi parkı ve içindekilere kesinlikle dokunulmayacaktır”anonsları yaptı. Meydana giren polis, Atatürk heykeli ve AKM’deki pankartları kaldırdı, Türk bayrakları astı. Taksim Meydanı’na çıkan çevik kuvvet ekipleri, göstericilere “Bize taş atmayın, biz de gaz ve su sıkmayalım” diye anons yaptı.

14.00- Direnişçiler etten duvar oluşturdu. Polis Gezi Parkı’na geldi, tepkilerin ardından Taksim Meydanı’na döndü

13.45– Polis Gezi Parkı’na girdi; Gezi Parkı girişindeki bazı flamaları topladı.

13,40- Taksim Meydanı’nda yeniden toplanan gruplara polis müdahale etti. Eylemcilerden bazıları İstiklal Caddesi’ne doğru kaçtı. Polis onlara doğru yöneliyor. Esas çatışamalar ise metro istasyonu önünde. İki TOMA müdahale ediyor. Harbiye tarafından yoğun dumanlar yükseliyor.

13.00- Taksim Dayanışması saat 13.00’da basın toplantısı düzenleyecekti. Gezi Parkı merdivenlerinde yapılacak açıklamaya polis müdahale etti. Polis, direnişçilerin toplanmasına izin vermedi.

12.10- Polis müdahalesinden etkilenen Evren Köse isimli eylemcinin baygın olduğu ve Şişli Efdal Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtiliyor.

12.07 TOMA’lar ve polis, alkışlar eşliğinde an itibariyle Taksim’den çekilidi.

11.50- Gerginlik yerini bekleyişe bıraktı.

11:22– Gezi Parkı’nda sloganlar atılıyor, diğer yandan taş atanları uyaranlar var, “taş atmayın buraya da müdahale edilecek” diye. Aşağıdaki gruplar ise Gezi Parkı’ndakilere ‘Pikniği bırakın buraya gelin” diyor. Meydanda bir insan zinciri oluşturulması için çağrı yapılıyor. Şu anda parkın çoğunluğu yaralılara yardım etmekle meşgul. Çoğunluk ayrıca gaz altında kalmayan Mete Caddesi tarafında bekliyor.

11.20- Taksim Meydanı’na çıkan yollardaki barikatların kaldırılmasına başlandı

11.15– Polis İstiklal Caddesi’ne doğru çekildi.

11.10– Polis, park etrafında kurulan insan zincirini gaz kullanarak dağıttı.

10.50- Gezi Parkı çevresinde insan zinciri kurulmaya başlandı.

10.00- Valinin ve polisin duyuralarına rağmen Gezi Parkı içerisine de çok sayıda gaz bombası atıldı, partakiler gazdan yoğun olarak etkilendi.

09.00- Yüzlerinde gaz maskeleri ve bezle kapatmış kişiler zaman zaman molotof kokteyli atıyor. Polis, bu kişilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ediyor. Bu nedenle alandan dumanlar yükseliyor. Yoğun biber gazı kullanımı nedeniyle zaman zaman alanda göz gözü görmüyor.

08.00- Polis tarafından AKM’nin ön cephesindeki afişler indirildi, Türk bayrağı ve Atatürk posteri asıldı. Gezi Parkı’nda sakin bir bekleyiş var.

Gezi Parkı’nda bekleyiş sürüyor

Öte yandan alandaki eylemciler polisin müdahale etmesi durumunda nasıl davranacaklarına karar vermek üzere Gezi Parkı’nın iç tarafına doğru toplandı. Parktakiler çektikleri fotoğraf ve videoları sosyal medyada paylaşıyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.