ManşetTürkiye

Polis: Elimde buhar bombası var, cümbüşe saklıyorum

0
Polis ağzından kaçırdı: Elimde bir tane kaldı, yarına (Sarısülük’ün cenazesi) saklıyorum.
Taksim’deki vahşi saldırıda yurttaşların derisini kabartan ve kızartan kimyasalın“buhar bombası” olduğu anlaşıldı. Bomba Ankara Emniyeti’nin de elinde var. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “Boşalttınız boşalttınız, boşaltmazsanız boşaltmasını biliriz” talimatından kısa süre sonra Taksim’de başlayan vahşi saldırı sırasında yurttaşlar ve doktorlar derilerinin kızardığını ve kabardığını bildirdi. İstanbul Tabip Odası yetkilileri, TOMA’larda kullanılan suyun içine kimyasallar katıldığını açıkladı. Ancak saldırıda kullanılanın ne olduğu, Ankara’da önceki gece Kennedy Caddesi’nde binlerce kişiye müdahale hazırlığında olan bir polisin açıklamalarıyla ortaya çıktı.

 

‘Yarına saklıyorum’

Kennedy Caddesi’ndeki bir çevik kuvvet personeli uyarı yapılmasına karşın dağılmayan grup ile ilgili olarak basın mensuplarıyla sohbet ederken, “Aslında elimde 1 kutu buhar bombası var. Deri kabarıyor, kaşınıyor, kıpkırmızı oluyor” ifadelerini kullandı.

Aynı polis, sözünün devamında “Ama yarın nasıl olsa cümbüş var. Oraya saklıyorum” sözleriyle Güvenpark’ta polis tarafından başından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük’ün cenazesi için Kızılay’da dün düzenlenen mitinge işaret etti.

Edinilen bilgiye göre; Emniyet’in 2012’de aldığı buhar bombaları, yere düşmeden havada patlıyor, 2-3 saniyede duman yerine toz ile yayıyor ve bu nedenle gözle görülmüyor. Kullanılmasının amacı ise göstericilerin gaz bombalarını alıp polise yeniden atması. Buhar bombası gözle görünmediği için polis korunmuş oluyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.