ManşetTürkiye

Polis bir can daha aldı!

0

Ankara’da polisin dün geceki yoğun gazlı saldırısı sonucu bir dersanede temizlik işçisi olarak çalışan İrfan Tuna maruz kaldığı gaz sonucu kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Kamu emekçilerinin dün çıktığı grev, halkın ilgisiyle onbinleri alana toplamıştı. Grev mitingi esnasında sürekli devam eden polis tacizine paye vermeyen emekçiler meydanı bir şenlik alanına çevirmişti. Grevin mitinginin sonlanmasının ardından halaylar ve türküler eşliğinde Kızılay Meydanı’nda şenliklerini sürdüren kitleye saldıran polis, yoğun biber gazı ve tazyikli suyla meydanı işgal etmişti. Polisin saldırısı gece saatlerine kadar ara sokaklarda devam etmiş ve polis akrepler, tomalar ve biber gazlarıyla halka saldırmayı sürdürmüştü.

Çok sayıda insanın yaralandığı saldırının ara sokaklara taşmasının ardından, her yer biber gazına boğulmuştu. Evrensel Gazetesinin haberine göre, bu durumdan etkilenerek geceleri çalıştığı işyerinde kalp krizi geçiren İrfan Tuna, çalışma arkadaşına iyi olmadığını söylemiş. Ancak polisin yolları trafiğe kapatması sonucu geç gelen ambulans, Tuna’yı hastaneye yetiştirse de gaza bağlı kalp krizi sonucu ölümüne engel olamadı.

Savcılık, gaza bağlı ölümün araştırılması için otopsi istedi, soruşturma başlattı.

Tuna’nın cenazesi bugün arkadaşları ve ailesinin katılımıyla Sincan’da toprağa verildi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.