ManşetTürkiye

Adalet eylemi yapan Şenyaşar ailesine ikinci gözaltı

0

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından öldürülen iki çocuğu, eşi ve tutuklu oğlu için adalet isteyen ve 17 gündür Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi yapan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’a polis müdahale etti.

MA‘nın haberine göre; bugün de adliye önüne giden Şenyaşar ailesinin yanına gelen polis,  adliyenin “kamu binası” olduğu gerekçesiyle yanlarındaki şövalelere izin vermeyeceklerini söyledi. Polisler, daha sonra döviz ve fotoğrafların yer aldığı şövalelere el koydu.

‘Öldürseniz de gitmeyiz’

Dövizlerin ve şövalelerin alınmasına direnen Ferit Şenyaşar “17 gündür buradayız. Bu güne kadar bize ne dediyseniz yaptık. İlk başladığımızda içerdeydik bizi çıkardınız. Bundan sonra öldürseniz de buradan bir adım geri atmam” diyerek tepki gösterdi.

Polis, daha sonra Emine Şenyaşar ile Ferit Şenyaşar’ı ikinci kez gözaltına aldı. Emine Şenyaşar geçen hafta da aynı nedenle gözaltına alınmış ve bir süre tutulduktan sonra bırakılmıştı. Gözaltına alınan anne ve oğlu Urfa İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü‘ne götürüldü.

Ne olmuştu?

Urfa’nın Suruç ilçesinde 2018 Genel Seçimleri öncesi 14 Haziran’da AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine ait işyerinde başlayan ve Suruç Devlet Hastanesi’ne uzanan saldırıları sonucu, Hacı Esvet Şenyaşar (67), oğulları Adil (36) ve Celal Şenyaşar (41) ile vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar‘ın da aralarında bulunduğu sekiz kişi de yaralandı.

Saldırı sırasında yaralanan Fadıl Şenyaşar ve kardeşleri, tedavileri devam ederken gözaltına alındı. Gözaltına alınan Fadıl Şenyaşar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olaydan 15 ay sonra 18 Eylül 2019’da AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız, 50 kişilik koruma ordusuyla geldiği Urfa Adliyesi’nde teslim olduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olaydan 18 ay sonra ise Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sadece işyerinde yaşanan olaya ilişkin iddianame hazırlandı. İddianamede, Şenyaşar ailesine dönük asıl saldırının yaşandığı hastane boyutuna yer verilmedi. Çocuklarına yönelik saldırı haberinden sonra gittiği Suruç Devlet Hastanesi’nde linç edilerek öldürülen Hacı Esvet Şenyaşar’a ilişkin yargılama ise 2 buçuk yıldır henüz başlamış değil. 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.