ManşetTürkiye

Türkiye’de Polis, 2014’te 23 kişiyi öldürdü

0

2007’de polis kurşunuyla öldürülen Baran Tursun adına kurulan Baran Tursun Vakfı’nın “Failin polis olduğu ölümler” raporuna göre 2014 yılında polis 23 kişiyi öldürdü.

Öldürülen 23 kişiden altısı 18 yaşından küçük çocuk.

30Öldürülen 23 kişiden dördü kadın. Bir polis tartıştığı sevgilisi kadını öldürdü. Bir polis taciz ettiği kadın ve ablasını kendisini şikâyet etmeye geldikleri karakolda arabalarına ateş açarak öldürdü.

11 kişi protesto esnasında öldürüldü. Öldürülen 11 kişinin 7’si polisin attığı gaz bombasıyla veya gaz bombası yüzünden kalp krizi geçirerek ya da kanser olarak öldürüldü.

  • Protestoculardan üçü polis şiddetini protesto ediyordu, biri polis kurşunuyla, biri polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle, biri gazdan kalp krizi geçirerek öldürüldü
  • Protestoculardan biri Cudi Dağı’na askeri operasyonu protesto ediyordu, polis kurşunuyla öldürüldü
  • Protestoculardan biri IŞİD saldırısını protesto ediyordu, polis kurşunuyla öldürüldü
  • Protestoculardan biri İstanbul’da kentte yaşam hakkını savunuyordu, polisin attığı biber gazı yüzünden kalp krizi geçirerek öldürüldü
  • Protestoculardan biri Gezi eylemleri sırasında ekmek almaya gittiğinde polisin attığı gaz kapsülüyle komaya giren Berkin Elvan’dı.
  • Protestoculardan biri Gezi eylemleri sırasında polisin ağzına attığı gaz kapsülü sonrasında dil kökü kanseri olan ve kanser yüzünden hayatını yitiren Mehmet İstif’ti
  • Berkin Elvan’ın ölümünü protesto eden göstericilere polisin attığı gaz bombaları yüzünden görevli bir polis kalp krizi geçirerek öldü.
  • Okmeydanı’nda polis göstericilere ateş açtığı sırada Cemevi’nde bir cenaze töreninde olan Uğur Kurt polis kurşunuyla öldürüldü

Polisin dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürdüğü bir kişi bedensel engelliydi.

Bir çocuk karakolda, polisin yaptığı işkence sırasında öldü.

Raporun tüm detayı:

Adı Soyadı:Kadri Çakmak 
Yaşı:16 
Vurulduğu Tarih:16.12.2014
Vuluduğu Yer:Diyarbakır
Ölüm şekli:Polis Kurşunu

Olay:Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 16 yaşındaki Kadri Çakmak, Sur ilçesi eski Yoğurt Pazarı denilen bölgede 16.12.2014 günü akşam üzeri polisler operasyon yaptı. Operasyon sırasında Kadri Çakmak adlı çocuk başından iki ve göğsünden bir olmak üzere 3 kurşunla vurularak öldürüldü. Uzun bir süre olay yerinde bekletilen Çakmak’ın cenazesi daha sonra Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kadri Çakmak’ın öldürüldüğü eski Yoğurt Pazarı bölgesindeki işyerlerinin kameraların açık olduğu ve infazın kayıtlarda olduğu bildirildi. Yaşanan infazın ardından polis olay yerine bakan esnafların güvenlik kamera kayıtlarına el koydu.   

Adı Soyadı: Emrah Demir
Yaşı:21
Vurulduğu tarih: 15.12.2014
Vurulduğu yer:Menemen-İzmir
Ölüm şekli:Polis Kurşunu

Olay:15.12.2014 günü İzmir’in Menemen İlçesi’nde, kavga eden iki kardeşi ayırmak için silah kullanan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli bir polis Emrah Demir’i öldürdü. Polis D.G jandarma ekiplerine teslim oldu.

Olay, akşam saatlerinde Çaltı Köyü Çınarlıdere Mahallesi’nde meydana geldi. Çevik Kuvvet polisi  D.G.’nin tabancasından çıkan kurşun, kavga eden kardeşlerden Emrah Demir’e isabet etti. Kurşunla yaralanan Demir hayatını kaybetti.

Adı Soyadı:Rojhat Özdel
Yaşı:18
Vurulduğu tarih:06.12.2014
Vurulduğu yer:Yüksekova-Hakkari
Ölüm şekli:Polis Kurşunu

Olay:06.12.2014 günü Yüksekova’da daha önce polis tarafından öldürülen Veysel İşbilir ve Bemal Tokçunun ölúmlerini ve polis şiddetini protesto eden göstericilere polis müdahale etti. İpek Yolu üzerinde bulunan Han Petrol yakınlarında evinin bulunduğu sokakta bulunan Rojhat Özdel polis tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Çevredekiler tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Roşhat Özdel kurtarılamadı.

Adı Soyadı:Ramazan Çağlı
Yaşı:28
Vurulduğu tarih:04.12.2014
Vurulduğu Yer:Van
Ölüm şekli: Polis Kurşunu

Olay: 04.12.2014 günü Van’da polis memuru olarak görev yapan İbrahim Yeke, öğle saatlerinde aynı zamanda ortağı olan Ramazan Çağlı’yı öldürdü. İpekyolu İlçesi’ne bağlı 40 kilomtre uzaklıktaki Karagündüz Mahallesi’nde oturan Ramazan Çağlı’nın evine giden polis İbrahim Yeke evde annesine Ramazan’ı sordu. Daha sonra Çağlı ile bir araya gelen polis memuru ile 2 çocuk babası 28 yaşındaki Ramazan çağlı tartışmaya başladılar. Bu tartışma sonucunda polis memuru beylik tabancasıyla 3 el ateş etmek suretiyle Ramazan Çağlı’yı öldürdü. Olay yerinden kaçan polis memuru Tatvan’da yakalanarak gözaltına alındı. 

Adı Soyadı:Fatma Zaim
Yaşı:21
Vurulduğu Tarih:10.11.2014
Vurulduğu Yer:Trabzon
Ölüm şekli:Polis Kurşunu

Olay:10 Kasım 2014 tarihinde Trabzon’da polis memuru 23 yaşındaki Ali Aktaş, tartıştığı kız arkadaşı 21 yaşındaki Fatma Zaim’i tabancayla başından vurarak öldürdükten sonra intihar etti. Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi güvenlik noktasında görevli polis memuru Ali Aktaş, oturduğu evde henüz belirlenemeyen bir nedenle kız arkadaşı Fatma Zaim ile tartıştı. Karşılık bağırışmaların ardından cinnet geçirdiği öne sürülen polis memuru Aktaş, beylik silahıyla ateş ederek kız arkadaşı Zaim’i öldürdü. Ardından silahı başına dayayıan Aktaş, ateşleyerek intihar etti.

Adı Soyadı:Salih Yiğit
Yaşı:25
Vurulduğu Tarih: 28.10.2014
Vurulduğu Yer:Silopi-Şırnak
Ölüm şekli:Polis Kurşunu

Olay:28 Ekim 2014 günü Şırnak’ın Cudi Dağı’na başlatılan askeri operasyon protesto etmek amacıyla Silopi’de çıkan olaylarda Salih Yiğit adlı genç, polis kurşunu ile yaşamını yitirdi.

Aynı gün akşam saatlerinde Silopi’nin Başak Mahallesi’nde, gençler ile polis arasında çatışmalar çıktı. İddiaya göre polis gerçek silahlarla gençlere müdahale etti. Müdahale sırasında 25 yaşında ki Salih Yiğit adlı genç vücuduna isabet eden polis kurşun nedeniyle ağır yaralandı. Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yiğit, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Adı Soyadı:Hakan Buksur
Yaşı:25
Vurulduğu tarih:07.10.2014
Vurulduğu Yer:-Varto-Muş
Ölüm şekli:Polis Kurşunu

Olay: 07.10.2014 tarihinde MUŞ’un Varto İlçesi’nde, Suriye’nin Kobani kentine yönelik IŞİD saldırısını protesto için yapılan gösteriler sırasında polis tarafından açılan ateşle, 25 yaşındaki Hakan Buksur hayatını kaybetti.
IŞİD’in Kobani’deki saldırısının protesto edildiği Varto İlçesi’nde, esnaf kepenk açmadı. Tüm cadde ve sokaklarda barikat kuran grup, Kobani için sloganlar attı. Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan eczanelerin bulunduğu noktada kitlenin üzerine ateş açan polis 25 yaşındaki Hakan Buksur isimli genci kafasından vurarak öldürdü. Panzerden açılan ateş sonucu beyni dağılan Buksur olay yerinde yaşamını yitirdi.

Adı Soyadı:Cenk Yazıcıoğlu (Polis)
Yaşı:28
Vurulduğu Tarih: 30.07.2014
Vurulduğu yer:İzmir
Ölüm şekli: Polis Kurşunu

Olay: 30.07.2014 günü İzmir Buca İlçesi 221/3 sokak numara 15’teki Menekşe Apartmanı’nda bu sabah meydana geldi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yunus Timleri Amirliği’nde görevli 15 yıllık polis memuru İ.M., iddiaya göre bir süre önce otomobilini, bayramda kullanması için arkadaşı 28 yaşında ki Cenk Yazıcıoğlu’na ödünç verdi.

Yunus Timleri’nde 4 yıldır görev yaptığı belirtilen İ.M. otomobilini almak için Yazıcıoğlu’nun evine gitti. Ancak Yazıcıoğlu otomobili vermek istemeyince, tartışma çıktı. Öfkelenen İ.M., mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla arkadaşını göğsünden yaraladı. Sinir krizi geçiren İ.M., kendine geldikten sonra polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri tarafından ambulansla Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yazıcıoğlu müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Meslektaşları tarafından gözaltına alınan İ.M., Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Adı Soyadı:Furkan Çavuş
Yaşı:14
Vurulduğu Tarih:17.07.2014
Vurulduğu Yer: Erzurum
Ölüm şeklii:Polis Aracı çarpması

Olay:17.07.2014 günü Palandöken ilçesi Maksut Efendi Mahallesi’ndeki Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önündeki sivil plakalı polis ekip otosu, Furkan (14) ve İbrahim Çavuş (16) isimli kardeşlerin otlatmadan getirdiği büyükbaş hayvana çarptı. Kazada büyükbaş hayvan telef olurken, polisle çocuklar arasında tartışma çıktı. Tartışmada sivil bir polis tabanca ile Çavuş kardeşlere ateş açtı. Açılan ateş sonucu yaralanan iki çocuk ambulansla Yakutiye Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.   Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan kardeşlerden Furkan Çavuş tüm çabalara karşın yaşamını yitirdi.

Adı Soyadı:Şengül Özek
Yaşı:
Vurulduğu Tarih:01.07.2014
Vurulduğu Yer:Ankara
Ölüm şekli:Polis Kurşunu

Olay: 01.07.2014 günü Ankara’da kendisini rahatsız eden polis memuru Bircan Tanyeli’yi karakola şikâyete giden Şengül Özek’i karakolun bulunduğu sokakta sıkıştıran polis memuru Bircan Tanyeli araçtan inerek silahını çekti ve Özek’in bulunduğu aracı kurşun yağmuruna tuttu. 8 kurşunun isabet ettiği araçta bulunan Şengül Özek ve ablası Nuray Atay hayatını kaybetti.

Adı Soyadı:Nuray Atay
Yaşı:
Vurulduğu Tarih: 01.07.2014
Vurulduğu Yer:Ankara
Ölüm şekli: Polis Kurşunu

Olay: 01.07.2014 günü Ankara’da kardeşi Şengül Özek’i rahatsız eden polis memuru Bircan Tanyeli’yi karakola şikâyete giden Nuray Atay’ı karakolun bulunduğu sokakta sıkıştıran polis memuru Bircan Tanyeli araçtan inerek silahını çekti ve abla kardeşin bulunduğu aracı kurşun yağmuruna tuttu. 8 kurşunun isabet ettiği araçta bulunan  Özek ve ablası Atay hayatını kaybetti.

Adı Soyadı:Bircan Tanyeli
Yaşı:
Vurulduğu Tarih:01.07.2014
Vurulduğu Yer:Ankara
Ölüm şekli:Polis Kurşunu

Olay: 01.07.2014 tarihinde kendisini şikayete giden Nuray Atay ve Şengül Özek’i öldürdü. Çankaya Beysukent polis merkezi civarında meydan gelen olay üzerine karakolda görevli polis şahsa silahla karşılık vererek Bircan Tanyeli’i öldürdü

Adı Soyadı:İbrahim Aras
Yaşı:15
Vurulma Tarihi:15.06.2014
Vurulma Yeri:Adana
Vurulma Şekli:Gaz Bombası

Olay:15.06.2014 tarihinde Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki eylemlerde 2 kişinin yaşamını yitirmesini protesto için Adana’da gösteriler düzenlenirken, 15 yaşındaki İbrahim Aras yaşamını yitirdi. Olaylara müdahale eden polislerin kullandığı akrep tipi zırhlı polis aracından atılan gaz bombası fişeğinin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti

Adana polisi tarafından yapılan açıklamada İbrahim Aras’ın elindeki patlayıcının patlaması sonucu hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Oysa ön otopsi raporunda ölümün çok açık şekilde yakın mesafeden atılan sis bombası sonucu meydana geldiği yazılıyor. Cenazenin yanında 45 santimetre uzaklığında sis bombasının parçasının bulunduğu, cesette iddia edildiği gibi herhangi bir patlayıcı maddeye ilişkin hiçbir bulguya rastlamnmadı. Tüm bulgu, yakın mesafeden atılan sis bombasının kafatasını parçalamasından ibaret olduğu ön otopsi raporunda açıkça yazılmıştır.

Adana Valiliği açıklaması:  Yapılan çalışma neticesinde 14-15 yaşılarında bir eylemcinin anılan sokak içerisinde el yapımı patlayıcı olduğu değerlendirilen bir maddenin infilaki ile olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenilmiştir….  2014

Adı Soyadı:Ramazan Ertaş
Yaşı:80
Vurulduğu Tarih:09.06.2014
Vurulduğu Yer:Siirt
Ölüm şekli:Gaz Bombası

Olay: 09.06.2014 günü akşam saatlerinde Siirt’in Barış Mahallesi’nde Lice olaylarını protesto eden gençlere polis biber gazı ve gaz bombası ile müdahale etmişti. Polis müdahalesi esnasında yoldan geçen Ramazan Ertaş atılan gaz bombalarından rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Ramazan Ertaş kurtarılamadı.

Adı Soyadı:Lütfullah Tacik
Yaşı:17
Vurulduğu Tarih:31.05.2014
Vurulduğu Yer:Van
Vurulma Şekli:Karakolda, dövülerek

Olay: Iğdır’dan Türkiye’ye girerken yakalanan 17 yaşındaki Lütfullah Tacik adlı Afganistanlı çocuk iddiaya göre, Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne bağlı Geri Gönderme Merkezi’nde S.O. adlı polis memuru tarafından “yaşını yanlış söylediği” gerekçesiyle dövüldü.

İddiaya göre yabancılar Şube Müdürlüğü Yasadışı Göç ve İnsan Ticareti Mücadele Büro Amirliği’nde görevli polis memuru S.O., Tacik’i yanına çağırdı. “Niye yaşını yanlış söylüyorsun!” diye bağıran S.O., Tacik’i yumruk ve tokatla dövdü. Arkadaşlarının anlatımına göre masaya döndükten sonra başını masaya koyan Tacik’in ağzından beyaz bir sıvı geldi. Tacik, hastanede 31 Mayıs’ta öldü.
1 Haziran’daki otopsisinde, ‘saçlı deri altında 2 cm’yi bulan, yer yer kanamalı ve lezyonlu alanlar’, beyin açıldıktan sonra ağır ödemli kanama ve beyin kanaması belirlendi. Avukat Mahmut Kaçan’ın verdiği bilgiye göre Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Afganistan Başkonsolosluğu’na gönderdiği yazıda, Tacik’in “beyin kanaması geçirdiği ve lösemi hastası olduğunu” ifade etti.
Savcılık, olay yerindeki kamera kayıtlarına el konması için Van Edremit Polis Merkezi Amirliği’ni görevlendirdi. İncelemede, sadece olay yerine bakan güvenlik kamerasının ‘arızalı olduğu ve görüntü kaydetmediği’ tespit edildi.

Adı Soyadı:Elif Çermik
Yaşı:64
Vurulduğu Tarih:30.05.2014
Vurulduğu Yer:İstanbul
Ölüm şekli:Biber Gazı sonucu ölüm

Olay:30.05.2014 günü Elif Çermik hayatını  kaybetti. Sarıyer’de yaşayan 64 yaşındaki Elif Çermik, 2013 yılı sonlarında 22 Aralık’ta Kadıköy’de yapılan İstanbul Kent Mitingi’ne katıldı. Eşi Mustafa Çermik’le birlikte elinde “Artık Yeter” yazılı dövizle alana giren Çermik, sıkılan biber gazından etkilenerek kalp krizi geçirdi ve komaya girdi. Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 159 gündür yoğun bakımda tutulan Çermik, 30 Mayıs 2014 günü hayatını kaybetti.

Adı Soyadı:Ayhan Yılmaz
Yaşı:42
Vurulma Tarihi:22.05.2014
Vurulma Yeri:İstanbul
Ölüm şekli:Gaz fişeği parçası,şarpnel

Olay:22.05.2014 günü, Uluslararası Af Örgütü, Okmeydanı’nda polis tarafında vurulduğu iddia edilen Uğur Kurt ve Ayhan Yılmaz’ın (42) ölümüne ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada el yapımı bir patlayıcıdan çıkan şarapnel parçasınin kafasına gelmesi sonucu ağır yaralandığı belirtilen Ayhan Yılmaz’ın gaz fişeğinde yaralandığı öne sürülerek, “ilk raporlara göre bir kişi sağ gözünden gaz yaşartıcı gaz fişeği ile vuruldu. Hastaneye kaldırıldı fakat aldığı yaralar sebebiyle hayatını kaybetti” denildi.
Gezi Parkı eylemlerinden bu yana polisin aşırı şiddet kullanımına vurgu yapılan açıklamada “Okmeydanı’ndaki iki ölüm, Türkiye’nin gösterilerde sürekli olarak aşırı güç kullandığı bir dönemin ardından gerçekleşti. Haziran 2013’ten bu yana hak ihlali niteliğindeki güç kullanımı yüzünden dört kişi doğrudan olay yerinde öldü. Yetkililerin polisin gerçekleştirdiği hak ihlalleri ile ilgili derhal ve etkili bir soruşturma başlatma konusundaki başarısızlığı halkın artan öfkesini körükledi” ifadesi kullanıldı.

Adı Soyadı: Uğur Kurt
Yaşı:30
Vurulma Tarihi:22.05.2014
Vurulma Yeri:İstanbul
Ölüm şekli:Polis Kurşunu

Olay:22.05.2014 tarihinde Okmeydanı Cemevi’nde bir cenaze törenine katılmak için buraya giden ve cemevinin bahçesinde polis tarafından vurulan Uğur hayatını kaybetti

Okmeydanı Cemevi’nde cenazeye katılan Uğur Kurt (30), Berkin Elvan için yapılan bir eyleme müdahale eden polisin açtığı ateş sonucu cemevinin bahçesinde çenesinden vurularak ağır yaralandı. Uzun süre ambulans bekleyen Kurt, kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alındı. Uğur Kurt, akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Okmeydanı Hastanesinde tedavi gören Uğur Kurt maalesef kurtarılamadı, vefat etti. Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Okmeydanı Cemevi Başkanı Zeynel Şahin ise polisin cemevine kasıtlı ateş açtığını belirterek özetle şunları söyledi: “Her zaman olduğu gibi burada cenaze vardı. Uğur kardeşimiz de kendi köylüsü olan bir cenaze için cemevinin bahçesindeydi. Yukarıda küçük bir eylem olmuş ve polis akreple yukarıdan cemevine ateş açıyor. O sırada Uğur yere düştü. Cemevinin avlusunda vurulan bu kaçıncı yurttaşımız. Resmen hedef alıyorlar. Burada bir eylemci dahi yoktu.” Uğur Kurt’un katıldığı cenaze sahipleri de “Annemin cenazesine gelen misafirimi vurdular. Uğur başın sağ olsun diyordu. O sırada yere düştü. Bizim acımızı paylaşmaya geleni vurdular. Lanet olsun. Nedir bu ya! Suçumuz Alevi olmak mı?” diye tepki gösterdi.

Adı Soyadı:Mehmet İstif
Yaşı:36
Vurulma Tarihi:12.05.2014
Vurulma Yeri:Mersin
Ölüm şekli:Biber gazı sonucu kanser ve ölüm

Olay:Mersin’de Gezi eylemleri sırasında ağzına sıkılan biber gazı sonrası, bu gaz nedeniyle dil kökü kanserine yakalandığını iddia eden Mehmet İstif, tedavi gördüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti.
Mehmet İstif ölmeden önce: Bu sırada polisten kaç cop yediğimi hatırlamıyorum. O anda beni takip eden ve sırtında gaz tüpü taşıyan polis 40 santimetre gibi bir mesafeden yüksek tazyikli bir şekilde tetiğe bastı, ağzımı kapamaya zamanım olmadı. Ağzım ve boğazıma dolan gazın acısı ile çığlık atmaya başladım. Boğazımın yanmasını ve çektiğim acıyı diğer insanların da aynı derecede yaşadığını düşündüm ve gözaltına alınma korkusuyla o anda hastaneye gitmedim.”
Mehmet İstif 12 Mayıs 2014 günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Adı Soyadı:Hakkı Orhan
Yaşı:
Vurulma Tarrihi:22.04.2014
Vurulma Yeri:Uşak
Vurulma Şekli:Polis Kurşunu

Olay:22.04.2014 tarihinde Uşak’ta ‘dur’  ihtarına uymadığı iddiasıyla polisin açtığı ateş sonucu bedensel engelli Hakkı Orhan öldürldü. Uşak Fatih Caddesi’nde uygulama yapan polis ekipleri, şüphe üzerine Dursun Kabaklıoğlu’nun kullandığı otomobili durdurmak istedi. durdurlmak istenen otomobil bir duvara çarparak durdu. Araçta bulunan 2 kişi kaçarken, tekerlekli sandalyeye mahküm Hakkı Orhan kaçamadı. Bedensel engelli olmasına bakılmaksızın polis tarafından öldürüldü

Uşak Emniyet Müdürü Ogün Toprak, polis kontrol noktasından kaçan bir aracın ekipler tarafından takip edildiğini, bu sırada şüphelilerin bulunduğu otomobilin kaza yaparak durduğunu ifade etti. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bilgisini veren Toprak, söz konusu silahın sahibi olduğu iddia edilen polis memurunun da olayla ilgili savcılığa ifade verdiğini belirtti.

Adı Soyadı:Vedat Sabuncu
Yaşı:43
Vurulma Tarihi:07.04.2014
Vurulma Yeri:İzmir
Ölüm şekli:Polis Kurşunu

Olay:07.04.2014 günü  İzmir Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ö.Y.  kız arkadaşıyla gittiği çay bahçesinde iddiaya göre henüz belirlenmeyen bir nedenle çıkan kavgada darp edildi. Sabah saatlerinde hastanedeki tedavisinin ardından çay bahçesine giden Ö.Y. beylik tabancasıyla çay bahçesinin işletmecilerinden 43 yaşındaki Vedat Sabuncu’ya kurşun yağdırdı. Polis memurunun silahından çıkan kurşunlarla ağır yaralanan işletmeci 3 çocuk babası Vedat Sabuncu kaldırıldığı Turgutlu Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.  Olaydan sonra polis memuru Ö.Y. görev yaptığı Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğüne silahıyla birlikte teslim oldu. 07.04.2014

Adı Soyadı:Cafer Turgut
Yaşı:25
Vurulma Tarihi:06.04.2014
Vurulma Yeri:İstanbul
Ölüm şekli:Polis Kurşunu

Olay:06.04.2014 günü  saat 19.30 sıralarında çalıntı olduğu iddia edilen bir otomobil ile Kurtköy, Yenişehir Mahallesi, Dedepaşa Caddesi’nde ilerleyen Cafer Turgut ile Eyüp Mutgam polisin dur ihtarına uymadı. İki şüpheli ile polis arasında önce kovalamaca yaşandı. Kovalamaca da polisin dur ihtarına uymayan 25 yaşındaki Cafer Turgut başından silahla vurularak ağır şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılan Turgut, kurtarılamadı. Cafer Turgut’un ağabeyi Kudret Turgut: “Kardeşim polis tarafından ‘kim vurduya gitti. Kardeşim muhtemelen teslim olmak için elini kaldırmış, polis de direkt sıkmış, alnının tam ortasında bir de yanağında mermi izi, bir de darp izleri var” dedi. 06.04.2014

Adı Soyadı:Ahmet Küçüktağ (Polis)
Yaşı:30
Vurulma Tarihi:12.03.2014
Vurulma Yeri:Tunceli
Ölüm şekli: Biber gazı sonucu,kalp krizi ve ölüm

Olay:12 Mart 2014 günü Tunceli’de Polisin Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etmek isteyen gruplara sıktığı gaz bombasından etkilenen Ahmet Küçüktağ (30) adlı bir polis memuru kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan, duran kalbi tekrar çalıştırılan ve durumu kritik olan polis memuru Ahmet Küçüktağ, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Ancak Küçüktağ, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gazdan zehirlenerek şehit olan polis memuru.Tunceli’de Polisin Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etmek isteyen gruplara sıktığı gaz bombasından etkilenerek kalp krizi geçirdi.   

Adı Soyadı:Berkin Elvan
Yaşı:16
Vurulma Tarihi:11.03.2014
Vurulma Yeri:İstanbul
Ölüm şekli:Gaz Bombası

Olay: Gezi Parkı olayları sırasında, evinden çıkıp ekmek almaya giden 16 yaşındaki Berkin Elvan Polisin hedef gözeterek attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Ok Meydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 268 gün yoğun bakımda kalan 16 yaşındaki Berkin Elvan 11.03.2014 tarihinde öldü. Berkin Elvan Gezi eylemleri ilintili failin polis olduğu 7. ölümdür. 11.03.2014

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.