Kültür-SanatManşet

Pink Floyd’un albüm kapakları üstadı öldü

0

Storm Thorgerson (1944-2013)

Pink Floyd’un ve çok sayıda rock grubunun ikonik albüm kapaklarını yapan grafik tasarımcı Storm Thorgerson 69 yaşında hayatını kaybetti.

Storm Thorgerson, Pink Floyd’un aralarında çok iyi bilinen Dark Side of The Moon, Atom Heart Mother, Animals, Momentary Lapse of Reason, The Division Bell gibi örneklerin de olduğu hemen hemen bütün albümlerinin kapaklarını hazırlamıştı. Sanatçının albüm kapaklarında kullandığı soyut ve kimi zaman sürrealist ögeler en az albümlerin müzikal içeriği kadar iyi biliniyordu.

Thorgerson’un kapak tasarımını yaptığı diğer ünlü albümler arasında Led Zepplin‘in Presence, Anthrax‘ın Stomp 442, Alan Parsons‘ın Try Anything Once gibi albümleri sayılabilir.

Storm Thorgerson'un yaptığı Pink Floyd'un ünlü albüm kapaklarının bazıları toplu halde (Kolaj: Yeşil Gazete)

Pink Floyd üyelerinin çocukluk arkadaşı olan İngiliz sanatçı, Hipgnosis adı verilen bir sanat tasarım grubunun üyesiydi. Sanatçının kapağını yaptığı ilk Pink Floyd albümü grubun 1968 kaydı A Saucerful of Secrets idi.

Sanatçının ölümüyle ilgili açıklama bugün Pink Floyd’un web sitesinden yapıldı.

Storm Thorgerson’un 2009 yılında The Guardian’da foto galeri olarak yayınlanan bazı ünlü albüm kapaklarını görmek için tıklayın.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.