DünyaKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

Pfizer/BioNTech: Aşı 12 ile 15 yaş arası çocuklarda yüzde 100 etkili

0
Closeup of little girl arm receiving coronavirus vaccine at doctor's office

Pfizer‘ın BioNTech ile ortak ürettiği Covid-19 aşısının 12-15 yaşlarındaki çocuklarda, ilk dört aylık dönemde yüzde 100 koruma sağladığı açıklandı.

Bu yaş grubundaki 2 bin 228 çocuk üzerinde yürütülen faz 3 seviyesindeki test sonuçlarına göre, plasebo aşı yapılan gönüllülerde 30 Covid vakası tespit edildi, bu sayı aşıyı olan çocuklarda ise sıfır.

Yan etkiye rastlanmadı

Euronews’in aktardığına göre, ikinci aşının üzerinden en az yedi gün, en fazla dört ay geçen gönüllülerde yapılan testlerde yan etkiler konusunda ise “hiçbir ağır güvenlik sorununun yaşanmadığı” kaydedildi.

Bu verilerin altı aylık takip tablosunda gözlemlendiğini ifade eden yetkililer, sonuçların diğer klinik güvenlik verileri ile “genel olarak uyumlu” olduğunu açıkladı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi‘ne sunulacak veriler sayesinde aşının bu yaş grubu için genel kullanılabilirlik izni alması hedefleniyor. İki şirket 18 Ekim’de kullanım izninin 5 ila 11 yaş arasındakilere genişletilmesi için Avrupa İlaç Dairesi‘ne başvuruda bulunmuştu. Dairenin kararını en geç bu ay sonuna kadar açıklaması bekleniyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.