ManşetTürkiye

Peşmergeler Suruç’a ulaştı

0

Habur Sınır Kapısı’ndan Çarşamba sabahı saat 05.45 sıralarında 40 araçlık konvoylya giriş yapan peşmergeler, saatler süren yolculuk sonucu yol güzergahları üzerinde bulunan Şırnak’ın Silopi ile Cizre, Mardin’in Nusaybin ve Kızıltepe, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinin ardından Suruç’a ulaştı.

7 Peşmerge...

Peşmergelerin geçtikleri yollarda binlerce vatandaşların caddelerde sevgi gösterileri akşam saatlerinde de devam etti. Özel harekat polislerinin zırhlı araçlarla eşlik ettiği peşmergeler son olarak geldikleri Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde görkemli bir şekilde karşılandı.

IKBY tarafından Kobani’ye gönderilen ve Irak’ın Erbil kentinden hareket eden ağır silahlı Peşmerge güçleri, Suruç ilçesi girişindeki Onbir Nisan Mahallesi’ne vardı.

Peşmerge güçleri, polis ve jandarma ekiplerinin aldığı güvenlik önlemi altında sınır hattında havayoluyla gelen grubun yanına gitmek üzere hareket etti. Geçiş sırasında çevrede bekleyen kalabalık, Peşmergelere sevgi gösterisinde bulundu.

Biri ambulans 38 aracın yer aldığı konvoyun, ilçe merkezindeki işlemlerinin ardından da Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’nin Kobani ilçesine ulaşması bekleniyor.
Peşmerge birliklerinin araçlarında doçka, katyuşa füzesi ve havan topunun da aralarında bulunduğu çok sayıda mühimmatın taşındığı görüldü.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.