DünyaEnerjiManşet

Peru’da altın madeni çöktü, en az yedi işçi öldü

0

Güney Amerika ülkesi Peru‘daki bir altın madeninde yaşanan iş cinayetinde en az yedi işçinin öldüğü açıklandı. Yerel polis, olayın ‘maden kazası’ olduğunu bildirdi.

Reuters‘ın aktardığına göre, yerel polis yetkilisi Enrique Felipe Monroy, ilk belirlemelere göre, La Rinconada kasabasındaki madenin çöktüğünü, işçilerin cesedinin yerin yaklaşık 1,5 kilometre altında bulunduğunu söyledi.

Bölgede, yüzlerce küçük maden olduğu ve bölgedeki madenlerin bazılarının gerekli izinler olmadan faaliyet gösterdiği bildirildi.

Dünyanın en büyük yedinci altın üreticisi

Peru, dünyanın en büyük ikinci bakır ve en büyük yedinci altın üreticisi. Ülkedeki resmi olmayan ya da yasa dışı faaliyet gösteren madenlerde sık sık çökmeler ya da kazalar yaşanıyor.

Bu ay başında da Peru’nun kuzeyindeki önde gelen bir altın üreticisinin altı güvenlik çalışanı bir madene düzenlenen silahlı saldırıda öldürülmüştü. Hükümet ve maden yetkilileri, saldırıdan yasadışı madenciler adında hareket eden ‘suç çetelerini’ sorumlu tutmuştu.

8 Mayıs’ta da Arequipa bölgesinde, Yanaquihua şirketinin işlettiği madende çıkan yangında en az 27 kişi yaşamını yitirmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.