Ekolojik Yaşam

Permakültürün size ihtiyacı var!

0

Türkiye Permakültür Enstitüsü 2012 yılının Temmuz ayında 3 önemli etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

30 Haziran-12 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenecek ve Bill Mollison ile Geoff Lawton’un vereceği Permakültür Tasarım Sertifikası (PDC) kursunu, 14 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleşecek Avrasya Bölgesel Permakültür Konferansı takip ediyor. Son olarak 17-21 Temmuz arasında Akdeniz, Orta Doğu, Kafkaslar ve ülkemizden permakültür uygulayıcıları ile Marmariç’teki uygulama alanımızda Bölgesel Permakültür Buluşması için toplanılıyor.

Enstitü ve Marmariç ekiplerinden yapılan açıklamada “Yoğun bir hazırlık sürecine girdik.” denilerek bu süreçte kendilerine destek vermek isteyenlerle güçlü bir organizasyon ekibi kurmak istendiği bildirildi. Açıklamada gönüllü olarak destek vermek isteyenlerin [email protected] adresinden bilgi alabilecekleri belirtilerek ihtiyaç duyulan bazı iş ve destek kalemleri şöyle sıralandı:

İş kalemleri

Permakültür Tasarım Sertifikası kursu ve Bölgesel Permakültür Konferansı organizasyonu için:

Şubat-Haziran arasında:

●      Yurtdışından veya başka illerden katılacaklar için konaklama seçeneklerinin bulunmasında;

●      Bu seçeneklerin web sayfasında yayınlanması için konaklama ve diğer temel ihtiyaçlarla ilgili bilgi notlarının hazırlanması ve de bu konularda katılımcılardan gelecek soruların yanıtlanmasında;
●      Tanıtım: Etkinliklerle ilgili bilginin katılmak isteyebilecek arkadaşlara ulaştırılmasından medyada yer almasına kadar tüm tanıtım faaliyetlerinde desteğe ihtiyacımız olacak.
Etkinlik sırasında:
●      Fotoğraf: Etkinlik sırasında tanıtım ve arşiv amaçlı fotoğraf çekilmesi
●      Kamera kaydı: Kurs içeriğinin kayda alınması ve Konferans sırasında kısa çekimler yapılması. Hatta bu çekimlerden mini bir film çıkartmamıza yardımcı olacak arkadaşlar var mıdır?
●      Raportörlük: Kursun ve konferansın raporlarının çıkarılmasında çalışacak İngilizce bilen arkadaşlar.
●      Yemek ve kahve aralarında destek: Bu hizmetler için bir şirketle anlaşılması düşünülüyor, fakat aksaklıkların oluşmasına engel olacak arkadaşlara ihtiyacımız var.
●      Ulaşım: Hocaların karşılanıp yolcu edilmesi ve etkinlik öncesi ve sonrasında gerekli durumlar için araç sahibi arkadaşların desteği
●      Hocalara eşlik edilmesi gereken durumlar için yine İngilizce bilen arkadaşlar ve oluşabilecekler diğer iş kalemlerinde destek.

Bölgesel Permakültür Buluşması için:

Hazırlık aşaması:

Şubat-Temmuz 2012 arasında Marmariç’te buluşmanın misafir edilebilmesi için hummalı bir çalışmaya gireceğiz. Bu süreçte bize yardımcı olmak isteyen arkadaşların, kendilerine uygun dönemde minimum 1 hafta Marmariç’te kalmalarını bekliyoruz. Gönüllü formunda size uyan zamanları belirtebileceksiniz. Buluşma öncesinde kabaca şu işlerde yardıma ihtiyacımız olacak:

●      Yapı işleri: Şubat ve Temmuz ayları arasında çeşitli doğal malzemelerle bir dizi misafirhane yapmayı düşünüyoruz. Bu beş ay boyunca bizimle beraber yığma taş bir yapı renovasyonu, saman balyasından bir yapı, ahşap kulubeler, çadır alanları ve kuru tuvaletler yapmaya hevesli gönüllüleri bekleriz.
●      Mutfağa destek: Çalışmalar esnasında gönüllülerle beraber tüm Marmariç ahalisine yemek hazırlanması
●      Rutin Marmariç işlerine yardım: Bostan, gıda ormanı, odun, temizlik gibi bir dolu rutin işin de eş zamanlı gitmesine destek
Marmariç’te gönüllülerin konaklaması yatakhanede oluyor; Mayıs itibariyle hava koşulları çadır atmaya da izin verir. İş günü sabah 9’dan akşam 5-6’ya kadar sürer.
Buluşma sırasında:
Gönüllülerin Buluşma’yı takip edebilmeleri için bir program oluşturup işleri paylaşarak yapacağız. Kamp sorumluluğu ve güvenlik, aşçı ve aşçı yamakları, temizlik, oturum alanlarının ve göstergelerin organizasyonu, ulaşım gibi ihtiyaçlarımızı gönüllülerle beraber bir iş planı çıkarıp berabere yapacağız. 14-24 Temmuz arasında bizimle Marmariç’te olmanız yeterli.

You may also like

Comments

Comments are closed.