Kültür-Sanat

Pera Müzesi Sineması perdelerini açıyor

0

Belli temalar çerçevesinde yaptığı film gösterimleri ile sinemaseverler arasında ayrı bir yeri olan Pera Muzesi, Eylül ve Ekim aylarında 2 ayrı tema çerçevesinde yapacağı gösterimlerle yeni sezonu açıyor.

STREETART FİLMLER (16 Eylül – 2 Ekim 2011)

Pera Film’in streetart istanbul ve İAF işbirliğiyle sunduğu streetart filmleri başlıklı film programı sokaktan çıkan ve sokağa dair olan farklı bir sanatın yeniliklerini ve yaratıcılığını keşfe çıkıyor. Sokak sanatı kapsamında; klasik grafiti sanat eserleri, stensil grafiti, yapıştırma sanatı, nişastalı tutkal ve sokak posterleri sanatı, video projeksiyonu, sanat müdahalesi, gerilla sanatı, flashmoblar ve sokak enstalasyonlarından bahsedilebilmektedir. Programdaki uzun metrajlı filmler “streetart” ve güncel sanat alanlarındaki başlıca sanatçılara dair belgesellerden oluşuyor: 20. yüzyılın ikinci yarısında Amerika’nın en iyi ressamlarından biri olan sanatçı Jean-Michel Basquiat’yı konu alan ilk uzun metrajlı belgesel biyografisi Harika Çocuk; punk rock ve hip-hop gibi underground müzikler, kaykay ve grafiti kökenli D.I.Y (kendin yap) estetiğine başvurarak 1990’lardan itibaren sanat dünyasında bir hareket başlatmış olan bir sanatçı kolektifinin kariyerlerine ve işlerine odaklanan nefes kesici belgesel Güzel Kaybedenler ve “sanat herkes içindir!” mantrasına sahip dünyaca ünlü sanatçı Keith Haring üzerine Keith Haring’in Evreni başlıklı belgesel.

Gösterim Programı

Tuhaf Filmler, İkiyüzlülük, Kapitalizmin Suretleri  (23 Eylül – 2 Ekim 2011)

Pera Müzesi’ndeki dördüncü senesinde Pera Film bir kez daha Centre Pompidou’nun Tuhaf Filmler’ini ağırlıyor. Filmler “İkiyüzlülük: Kapitalizmin Suretleri” temalı 2011 Paris film etkinliğinden İstanbul için seçildi . 7 orta metrajlı filmden oluşan seçki, güncel imgenin yeni kullanımlarına odaklanarak klasik sinema ve anlatım tarzlarından kopuşları ve uzaklaşmaları gözler önüne seriyor. Beğeni toplamış sanatçıların imzasını taşıyan program filmleri, yaşadığımız dünyayı anlatı formlarına meydan okuyarak ve film türleri (kurmaca, belgesel, deneme film) arasındaki sınırları yeniden değerlendirerek inceliyor.

Gösterim Programı

 

You may also like

Comments

Comments are closed.