ManşetKadın

Pantone’den yeni renk: Regl kırmızısı

0

Pantone renk kataloğu, kadınların regl dönemleri nedeniyle ayrımcılığa maruz bırakılmasına karşı bir kampanya başlattı. Bu amaçla, tasarım dünyasında standart olarak kabul edilen Enstitü, renk kataloğuna Regl Kırmızısı’nı ekledi. 

Pantone Renk Enstitüsü‘nün İsveç merkezli kadın ürünleri firması Intimina ile ortak kampanyasında, reglin ‘utanç verici’ bir şey olmadığı vurgulandı. Enstitü, adet döneminden esinlenerek yaratılan ve ‘Regl (Period)’ adı verilen yeni rengin ‘aktif ve maceracı bir kırmızı tonuna sahip olduğunu’ belirtti. Intimina ise yeni rengi, ‘düzenli bir akışı temsil eden orijinal bir kırmızı tonu’ olarak tanımladı.

Pantone’nin açıklamasında, bu rengin ‘regl olan insanların kendilerinden gurur duymaları, konuyla ilgili cinsiyetten bağımsız olarak daha özgürce konuşabilmeleri için cesaretlendirmesinin umulduğu’ belirtildi.

‘Okulu bırakmak zorunda kalanlar var’ 

Intimina’nın kampanya için işbirliği yaptığı, yoksul ülkelerdeki kadınlar için yardım toplayan ActionAid isimli kurumun yöneticilerinden Jillian Popkins de  şunları söyledi:

“Bugün milyonlarca kadın, adetle bağlantılı olarak ayrımcılığa uğruyor. Birçok kız çocuk okulun önemli gününü kaçırıyor, hatta bazen okulu tamamen bırakıyor. Bu kadar çok kadının hayat boyu yoksulluk çekmesinin sebeplerinden biri de bu. Regle dair damgalama olmazsa, çok daha fazla kadın yoksulluktan kurtulabilir. Bu önemli kampanya, bunun değişmesine yardımcı olacak.” 

ABD‘de 1063’te tasarım ve yayın dünyasında karmaşa yaşanmasını engelleme amacıyla kurulan Pantone, 2 bin 625 renkle dünyanın en büyük renk kataloğuna sahip. Her yıl ‘yılın rengini’ de seçen Enstitü, 2020’nin rengi olarak, ‘klasik mavi’yi seçmişti. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.