ManşetTürkiye

Pandemi gölgesinde 23 Nisan kutlamaları

0
Fotoğraf: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümü anısına Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl sokağa çıkma yasakları nedeniyle pandemi gölgesinde kutlanıyor.

İlk tören TBMM başkanı Mustafa Şentop‘un katılımıyla Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. TBMM Başkanı Şentop, Atatürk mozolesine çelenk bıraktı. Ardından Şentop ve devlet erkanı saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Erdoğan katılmadı

Anıtkabir’deki törende, Şentop’un yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri ve milletvekilleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 2014 yılından bu yana olduğu gibi bu yıl da törenlere katılmadı.

Anıtkabir’deki törenin ardındanTBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkanı, TBMM’nin açılışının 101. yıl dönümü ve 23 Nisan dolayısıyla Birinci Meclis‘te düzenlenen törene katıldı.

Kılıçdaroğlu çevrimiçi bayramlaşma

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir grup çocukla çevrim içi bayramlaştı.

Kılıçdaroğlu, yurt içinden ve yurt dışından çocuklarla görüşmesine ilişkin videoyu sosyal medya hesabından paylaştı ve çocukların bayramını kutladı.

AKP hesaplarına yeni logo

AKP ise sosyal medya hesaplarındaki logolarını, 11 yaşındaki 6’ncı sınıf öğrencisi Simay Özen‘in çizdiği logoyla değiştirdi.

İmamoğlu koltuğunu devretti

Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sosyal medyada yayınladığı video ile kutladı. Videoda İmamoğlu’nun koltuğunu bir kız çocuğuna devrettiği görülüyor.

İmamoğlu 23 Nisan Bayramı için hazırladığı videoyu “İstanbul’un yarınlarına umutla bakan mutlu çocukları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere armağan ettiği #23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun.” notuyla paylaştı.

Çocuklar evlerden kutladı

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ‘da ise çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı koronavirüs kısıtlamaları ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde kutlamak durumunda kaldı.  Birçok kişi evlerine süslemeler yaptı, camlarına resimler astı.

Öğrenciler, okullarında çevrim içi düzenlenen programlara katılarak 23 Nisan’ı sınıf arkadaşlarıyla kutladı.

Fotoğraf: AA

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.