Koronavirüs SalgınıManşetYeşil Gazete Podcast

Pandemi döneminde şehirler, insanlar ve doğa-2: Hamburg

0

Podcast Murat Utku

2003 yılından beri Almanya‘nın Hamburg kentinde yaşayan pedagog ve aile terapisti Gülsüm Akbayır ile koronavirüs salgınının şehrin psikolojine nasıl yansıdığını ve pandeminin çevresel etkileri üzerine konuştuk.

Aile Danışma Merkezi’nde çalışan Gülsüm Akbayır, pandemiyle birlikte zamanla başvuruların niteliğinin değişmeye başladığını ifade ederken, insan psikolojisinde de büyük köklü değişiklikler yaşandığını söyledi.

Akbayır, koronavirüs salgınıyla birlikte iş koşullarının değişmesi, özellikle babanın evde olması, evden çalışmasının ailedeki bütün dinamikleri etkilediğini dile getirdi.

‘Doğanın kutsallığına pandemide inandım’

Pandeminin çevreye olan etkilerinden de bahseden Gülsüm Akbayır, tüketimin azalmış gibi görünmesine karşın, kişisel çöp üretiminde artış olduğunu kaydetti. Akbayır, pandemiyle birlikte yepyeni bir çöp kültürünün ortaya çıktığını belirtti.

Akbayır, salgın döneminde insanların daha çok toprağı, bahçeyi, doğayı özlediklerini fark ettiğini söyleyerek, “Doğanın kutsallığına pandemide inandım” ifadelerini kullandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.