Ozon tabakasını incelten maddelerin ihracına yasak

Ekonomi Bakanlığı, ozon tabakası incelten bazı maddelerin Montreal Protokolü’nün Kopenhag ve Pekin değişikliklerine taraf olmayan ülkelere ihracını yasakladı.

Bakanlığın, ”Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin İhracına İlişkin Tebliğ’‘i Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Bakanlık aralarında saç spreyi, yalnız traş jel ve köpükleri, vücut deodorantları, ter kokusunu önleyici deodorantlar, klima cihazları, buzdolapları, dondurucular ve diğer soğutucu ve dondurucu cihazların söz konusu anlaşmalara taraf olmayan ülkelere ihracatını yasakladı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Süper zenginlere vergi’ G20 Zirvesi’nin sonuç bildirisine girdi

Rio'da yapılan G20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde dünyayı en çok kirleten süper zenginlere ek vergi, iklim finansmanının artırılması yer aldı; 1.5C hedefi teyit edildi

Gençlerin iklim davası Anayasa Mahkemesi’ne taşındı

İklim aktivisti gençlerin Türkiye'nin ulusal katkı beyanının Paris Anlaşması ile uyumlu olmadığı gerekçesiyle açtığı ve Danıştay'ın reddettiği dava, AYM'ye götürüldü.

Aktivistler ‘nükleer genişlemeye’ karşı uluslararası ortak yanıt için buluşuyor

Nükleersiz Asya Platformu bileşenleri, iklim değişikliğine bir yanıt olarak nükleer enerjinin öne çıkarılmasına karşı uluslararası bir webinarda buluşacak.

Trump fosil yakıt endüstrisi CEO’sunu enerji bakanı olarak seçti

ABD'nin enerji bakanı adayı Chris Wright, iklim krizinin olmadığını ve insanları yoksulluktan kurtarmak için daha fazla fosil yakıt üretilmesi gerektiğini düşünüyor.

Ekim ayında yağışlar yüzde 46 azaldı

Ekim ayı yağışları Ege'de son 40, Marmara'da son 23 yılın en düşük seviyesine indi. Yağışlar normaline göre yüzde 46, geçen yıla göre yüzde 27 azaldı.

EN ÇOK OKUNANLAR