Duyurular

Özgür Üniversite derslere başlıyor

0

Özgür Üniversite, Fikret Başkaya‘nın Ankara’da vereceği “Kapitalizmin krizi, uygarlık krizi veya perspektifi değiştirmek” konulu seminerle bu yıl da kapılarını açıyor.

Özgür Üniversite Ankara’nın güz dönemi programı, 15 Ekim Cumartesi günü saat 15:00’te Firkat Başkaya’nın, “Kapitalizmin krizi, uygarlık krizi veya perspektifi değiştirmek” konulu dersiyle başlıyor. Özgür Üniversite İstanbul’un dersleri de 24 Ekim Pazartesi günü başlayacak.

Ankara derslerinde pazartesi günleri Eren Kırmızıaltın koordinatörlüğünde, “Türkiye ekonomisi: Yapısal kriz” seminerleri verilecek. Mustafa Öziş, “Marksist Kriz Teorileri”, Benan Eres “Kapitalizmin Krizleri”, Muammer Kaynak “Türkiye’de Kapitalizmin Gelişimi”, Yiğit Karahanoğulları “Türkiye Ekonomisinde Yapısal Sorunlar”, Ferda Dönmez “Ekonomi Politikaları ve Kriz” ve Eren Kırmızıaltın “1980 Sonrası Türkiye Ekonomisi-IMF-Dünya Bankası” derslerini verecek.

Salı akşamları da Mete K. Kaynar, Türkiye’nin yakın dönem siyasi tarihi üzerine seminerler verecek. Çarşamba günleri de Sibel Kibar, Selma Aydın Bayram, Okan Akkın, Aysun Aydın, Işıl Aksoy Çeşmeli ve Özlem Ünlü felsefe dersleri verecek.

“Kültür tartışmaları” başlıklı Perşembe günü seminerinde de kültür ve sınır, Frankfurt Okulu, kültür ve medya, işçi sınıfı kültürü, yeni toplumsal hareketler, maduniyet çalışmaları ile küreselleşme ve kültür konuları tartışılacak.

Cuma günleri, Fikret Başkaya ile Temel Demirer, “Kapitalizmi ve devrimi anlamak” başlıklı seminerler verecek.

“Kürt sorunu nereden nereye?”

İstanbul programlarında ise açılış, 22 Ekim Cumartesi günü saat 15:00’te Fikret Başkaya’nın vereceği  “Neden Yeni Paradigma?” ile yapılacak.

Demir Küçükaydın’ın pazartesi günleri “Güncel gelişmeler ve Marksizm” dersini verecek. Salı günleri de Sungur Savran ile Ahmet Tonak’ın “Kapital okuma semineri” devam edecek. Çarşamba günleri de Kurtar Tanyılmaz’ın “Politik iktisat ve eleştirisi” yine kaldığı yerden devam edecek.

Y. Doğan Çetinkaya, Perşembe günleri “Toplumsal hareketler: Tarhi, teori ve devrim” başlıklı seminerinde “toplumsal hareketlerin tarih boyunca ne şekillerde ortaya çıktığını” anlatacak. Faik Gür de Cumartesi günleri “İstanbul’u gezerken” dersinde, yedi ayrı geziyle İstanbul’u tanıtacak.

“Kürt sorunu nereden nereye?” başlıklı seminerde de İsmail Beşikçi, Faik Bulut, Sinan Çiftyürek, Erdoğan Aydın ve Şiar Rişvanoğlu ders verecek.

Ali Şimşek de Ocak ayında başlayacak seminerler dizisinde, “Bir filmin nasıl okunduğunu” örneklerle inceleyecek.

* Ankara programının detayları için tıklayınız.

* İstanbul programının detayları için tıklayınız.

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.