ManşetTürkiye

Özgür Gündem’e kapatma

0

Sene başından bu yana hakkında 100’den fazla soruşturma başlatılan ve dava açılan Özgür Gündem gazetesi, İstanbul 8’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla ‘PKK terör örgütü propagandası yaptığı’ gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı.

ozgur-gundem-baskinGazete binasına öğleden sonra yapılan baskında çok sayıda gazeteci de gözaltına alındı.

Özgür Gündem gazetesi, uygulanan baskılardan ötürü, geçen 3 Mayıs Dünya Basın Günü’nde ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyası başlatmıştı. Kampanya kapsamında aralarında gazeteci, yazar ve sanatçıların da olduğu 56 kişi gazetede genel yayın yönetmeni olarak görev yapmış, bunlardan 50’si hakkında soruşturma başlatılmış, soruşturmaların 16’sıysa davaya dönüşmüştü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü soruşturma kapsamında bugün gazetenin, ‘TCK’nın 302/1, 314/2, 220/1,2,8 ve 4713 Sayılı yasanın 7/2 maddeleri’ uyarınca geçici olarak kapatılmasını talep etti.

ozgur gundemİstanbul 8’inci Sulh Ceza Hakimliği de Özgür Gündem’in kapatılması yönünde karar verdi: “Özgür Gündem isimli gazetenin sürekli PKK terör örgütü propagandası yaptığı ve silahlı terör örgütünün yayın organı gibi hareket ettiği iddiasıyla yetkilileri hakkında soruşturmaya başlanıldığı anlaşılmış olmakla, anılan gazetenin T.C. Anayasası’nın 28’inci maddesinin son fıkrası uyarınca geçici olarak kapatılmasına karar verilmiştir.”

Gazete binasına baskın

Gazetenin kapatılmasının ardından polis Özgür Gündem’in binasına baskın yaptı. İMC TV’ye baskın esnasında bilgi veren Avukat Sinan Zincir, “Gazete binası tamamen boşaltılarak Özgür Gündem’in yarınki baskısı engellenmek isteniyor. Şu anda toplu gözaltı yapılıyor, gazetedekiler zorla gözaltına alınıyor” dedi.

Gazete çalışanlarının kimliklerini toplayan polis, bina içinde arama yapmaya başladı. Orada haber takibi yapan İMC TV çalışanlarının da kimlikleri alınarak, kameralara el konuldu.

 

kaynak : Diken.com.tr

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.