ManşetTürkiyeUncategorized

Özgür Gündem dayanışmasına beraat

0

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla birer günlük genel yayın yönetmenliği yapan Erol Önderoğlu, Şebnem Korur Fincancı ve Ahmet Nesin beraat etti

Özgür Gündem gazetesine yönelik baskılara karşı dayanışma amacıyla birer günlük Genel Yayın Yönetmenliği yapan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı kurucusu Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Yazar Ahmet Nesin’in yargılandığı davaya bugün devam edildi.

Duruşmada söz alan Şebnem Korur Fincancı, karar verilmeden önce yargı reformu paketinin beklenmesini talep etti. Avukat Özcan Kılıç ve Tora Pekin de aynı yönde talepte bulundu. Pekin’in, “Eğer bir mahkumiyet verilecekse bunun erken verilmesinde bir kamu yararı yok” şeklindeki sözlerine Mahkeme Başkanı, “Mahkûmiyete koşullanmamıza gerek yok” yanıtını verdi. Yargı reformu paketinin beklenmesi yönündeki talebi kabul etmeyen mahkeme karar vermek için duruşmaya ara verdi. Bir süre sonra yeniden devam eden duruşmada mahkeme Önderoğlu, Fincancı ve Nesin hakkında beraat kararı verdi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.