ManşetSağlık

Özelde ‘ilave ücret’e zam

0

Özel hastanelerin vatandaştan yüzde 70’e kadar alabildiği ilave ücret oranı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yüzde 90’a çıkarıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, özel hastanelerin vatandaştan yüzde 70 oranında alabildiği “ilave ücret” oranına zam yaparak yüzde 90’a yükseltti. Zam, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da onaylandı.

Zam, özel hastaneler tarafından olumlu karşılandı. Millyet gazetesine konuşan Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Ömer Kurt, düzenlemenin özel hastanelere kısmen de olsa nefes aldıracağını söyledi. Kurt, Sağlık Uygulaması Tebliği’nde devletin özel sağlık kuruluşlarına ödeyeceği miktarın da yüzde 20 artırılmasını beklediklerini belirtti.

SGK başkanı işaret etmişti
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinde yaptığı konuşmada özel hastanelerin sorunlarına değinmiş, yüzde 70 olan farkın yüzde 90’a yükseltilebileceğini kaydetmişti.

İlave ücret nedir?
Özel hastanelerdeki her tür tetkik ve tedavi işlemi için ayrı ayrı fiyat belirleyen SGK, özel hastanelere, tespit edilen ücretin üzerine ilave yapma hakkını tanıyor.

Buna göre SGK’nin ücretini 100 lira olarak belirlediği bir tedaviden özel hastane 170 lira alabiliyordu. Bakanlık tarafından yapılan zammın ardından bu oran yüzde 90’a yükseldi ve özel hastanelerin 100 liralık bir tedaviden 190 lira alabilmesi sağlandı.

(sendika.org)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.