EmekManşetTürkiye

SGK Başkanı ‘İşten çıkarma yok’ dedi, DİSK işsiz sayısının 9 milyonu aştığını söyledi

0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası‘nda “7326 Sayılı Yapılandırma Kanunu Bilgilendirme Semineri” isimli bir seminer düzenlendi.

Bu seminerde konuşan SGK Başkanı İsmail Yılmaz, temmuz ayı itibariyle işten çıkarma yasağının bitmesinin ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi ve herhangi bir sektörde işten çıkarma veya istihdamın azalmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

Ancak, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR) geniş tanımlı işsiz sayısının 9 milyonu aştığını söylüyor.

‘İşten çıkarma söz konusu değil’

Türkiye genelinde yaklaşık 200 bin sigortalı işçinin iş piyasasına katıldığını öne süren İsmail Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

 

Bunun sonuçlarını merak ediyorduk. İlk ay verilerine baktığımızda Bursa’da yaklaşık 30 bin civarı bir sigortalı işçi artışımız olduğunu görüyoruz. Türkiye genelinde de yaklaşık 200 bin artış var. Dolayısıyla herhangi bir sektörümüzde şu an işten çıkarma veya istihdamın azalması söz konusu değil. Ülkemiz adına çok sevindirici bir sonuç. Biz bunun artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Gerek devlet gerek sivil toplum kuruluşları gerekse de odalarımız olarak tüm unsurlarıyla güçlü bir Türkiye yolunda her daim çalışmaya devam edeceğiz.”

‘İşsiz sayısı 9 milyonu aştı’

Ancak, DİSK-AR’ın dün açıkladığı DİSK-AR İşsizlik Ve İstihdamın Görünümü (2021 2. Çeyrek) Araştırma Bülteni‘ne göre, geniş tanımlı işsiz sayısı 9 milyonu aştı.

DİSK-AR tarafından açıklanan bültende öne çıkan tespitler şöyle:

  • 2021 2. çeyreğinde geniş tanımlı işsiz sayısı 9 milyonu aştı.
  • Çalışma çağındaki 63,6 milyon yurttaşın sadece 19,5 milyonu kayıtlı ve tam zamanlı istihdamda.
  • Her 100 kadından sadece 17’si kayıtlı ve tam zamanlı istihdamda.
  • Gençlerde geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 45.
  • Genç kadınlarda geniş tanımlı işsizlik yüzde 55’e dayandı.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.