ManşetKadınTürkiye

Oyuncu Ezgi Mola’ya cinsel saldırı sanığı Musa Orhan’a hakaretten para cezası verildi

0

Oyuncu Ezgi Mola, Batman‘da iki yıl önce intihar eden İpek Er‘e cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık Musa Orhan‘a hakaret ettiği gerekçesiyle 6 bin 960 lira para cezası aldı.

Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi‘nin kararının ardından Mola ilk açıklamasında, “Şaşırdınız mı? Ben şaşırmadım. Umarım şaşıracağımız günleri de görürüz” dedi.

Batman‘ın Beşiri ilçesinde tabancayla intihara kalkışan ve 34 gün sonra 18 Ağustos 2020’de hastanede hayatını kaybeden İpek Er, bıraktığı mektupta, Siirt‘te görevli uzman jandarma Musa Orhan’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazmıştı.

Hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açılan Orhan’ın tutuksuz yargılanmasına sosyal medyadan tepki yağmıştı.

Oyuncu Ezgi Mola da 20 Ağustos 2020’de sosyal medya hesabından “Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhanTutuklansin” paylaşımında bulunmuştu.

İlgili haber: Cinsel saldırı sanığı Musa Orhan, oyuncu Ezgi Mola’ya hakaret davası açtı

Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola’nın paylaşımı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş,  iddianamede, Mola hakkında ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ ve ‘hakaret’ suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti.

İddianame, Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, Mola hakkında dava açılmıştı.

Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Orhan’ın cinsel saldırıdan yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında, intihar eden İpek Er’in suçlayarak, “babası kızını korusaydı” savunmasıyla da gündeme gelmişti.

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.