İfade ÖzgürlüğüKadınManşetTürkiye

Musa Orhan’dan Farah Zeynep Abdullah’a bir dava daha

0

Batman‘ın Beşiri ilçesinde yaşamına son veren İpek Er‘e cinsel saldırıda bulunduğu ve intiharına neden olduğu iddia edilen Uzman Çavuş Musa Orhan‘a sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan oyuncu Farah Zeynep Abdullah’a bir dava daha açıldı.

Abdullah, aynı gerekçeyle para cezasına çarptırılan Ezgi Mola‘ya destek için paylaşım yapmış ve 65 gün karşılığında 1300 TL adli para cezasına çarptırılmıştı.

Yargılama devam ederken hakkında açılan tazminat davasıyla ilgili olarak Abdullah’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda O.’ya hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında  2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Savcı Abdullah’ın sosyal medya hesabından O.’ya yönelik “Şerefsiz ve göründüğü kadarıyla bir geçim yöntemi olarak adalet sistemini kullanan, daha doğrusu buna izin verilen Musa O. şimdi de bana tazminat davası açmış. Aç köpek” şeklinde paylaşımda bulunarak “sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Tarafların uzlaşmada da anlaşamadığı da iddianamede yer buldu. Mahkeme, iddianameyi kabul etti.

‘Bir anlık sinirle paylaştım’

İddianamede Abdullah’ın ifadesi de yer aldı. Oyuncunun Orhan ile aralarında devam eden davasının mevcut olduğunu, kendisinin bu tip davaları geçim yolu olarak gördüğünü söylediği belirtilen iddianamede, Abdullah’ın ifadesinde bu tür medyaya yansıyan farklı davalarının olduğunu bildiğini bu sebepten sinirlenerek tepki amacı ile anlık sinirle paylaşımda bulunduğunu, bu tepkinin insani bir tepkiden ibaret olduğunu ve sonradan pişmanlık duyduğunu söylediği de yer aldı.

Farah Zeynep Abdullah'a Musa Orhan'dan bir dava daha - 1

‣ Ezgi Mola’ya ‘Musa Orhan’a hakaret’ten para cezası: Onur, şeref ve saygınlığını rencide etti
‣ Musa Orhan’ın avukatından Ezgi Mola için hapis cezası istemiyle yeni suç duyurusu
‣ Melek Mosso’ya Musa Orhan’a hakaretten dava açıldı
‣ Hazal Kaya için Musa Orhan’a hakaretten iki yıl dört ay hapis cezası istendi
Ezgi Mola’ya destek veren şarkıcı Tan Taşçı’ya Musa Orhan cezası

Ne olmuştu?

Batman‘ın Beşiri ilçesinde tabancayla intihara kalkışan ve 34 gün sonra 18 Ağustos 2020’de hastanede hayatını kaybeden İpek Er (18), bıraktığı mektupta Siirt’te görevli Uzman Çavuş Musa Orhan‘ın (25) kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasını yazmıştı. Orhan hakkında Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi‘nde “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz sanık Orhan’ın yargılanması sürerken, sosyal medyadan yaşananlara tepki yağdı.

Oyuncu Ezgi Mola da 20 Ağustos 2020’de sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yapılan soruşturmanın ardından Mola hakkında “sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde 24 Mayıs 2022’de çıkan kararla Ezgi Mola, “hakaret” suçunu işlediği kanaatiyle 87 gün karşılığı 6 bin 960 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Yargılamanın tamamlanmasının ardından Ezgi Mola’ya destek için tweet atan oyuncu Farah Zeynep Abdullah’ın hakkında da Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş suç duyurusunda bulundu. Soruşturmanın ardından Abdullah hakkında, Musa Orhan’a sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle Banaz Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın 9 Mart 2023’te görülen duruşmasında karar çıktı.

Hakim, Farah Zeynep Abdullah’ın “hakaret” suçunu işlediğine hükmederek, geleceği üzerindeki etkilerini dikkate alıp, indirimlerle beraber 65 gün karşılığı 1300 TL adli para cezası verilmesine hükmetti.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.