EmekManşet

Oyuncu Aslıhan Gürbüz’den Flormar işçilerine destek: “Ben de işçi çocuğuyum”

0

Sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 119 Flormar işçisinin direnişine Ufak Tefek Cinayetler dizisinin oyuncusu Aslıhan Gürbüz’den destek geldi.

Kadın bedenine yönelik toplumsal baskılara verdiği tepkilerle gündeme gelen Gürbüz, bu kez resmi Instagram hesabından Flormar işçisine destek paylaşımlarında bulundu.

Paylaşımlarında sendikalı oldukları için işçiler işten çıkarıldıysa Flormar’ın boykot edilmeyi hak ettiğini yazan Oyuncu Gürbüz, şu ifadelere yer verdi:

“İşçilerinizi (%80’i kadın) sendikaya üye oldukları için işten çıkardığınız doğru mudur? Kadına yönelik kozmetik ürünü üretirken kendi işçisini Ramazan’da işten atan, üstelik de bunu sırf sendikaya üye oldular, atılan arkadaşlarına el salladılar, destek oldular diye yapıyorsan @flormarturkiye olarak, bu konuya hassasiyet gösterecek tüketicinin boykotunu da hak ediyorsun.

Sen neden dert edindin bu kadar derseniz. İşçi çocuğuyum ben, işten çıkarılmayı da sendikayı da grevi de lokavtı da bilirim. Gerçekten bir haksızlık var ise tüketici olarak boykota gitmek isterim. Gerçekten işçilerin hakkı yeniyor ise firmanın ürünü almamak ile ıslah edebilirim, bu da benim hakkım. Umarım gerçekler çıkar.

Sendikalaştıkları için işten atılan Flormar işçileri

Ben yapılan duyurunun resmiyetine ve gerçekliğine pek itimat etmedim. Gerçekten bilen, açıklayacak olan var mı! Petrol-İş Sendikası açıklama yapmış mı?”

 

(Yeşil Gazete)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.