ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim günlüğü] DSP, Erdoğan’ı destekleyecek

0

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve parti sözcüsü Ömer Çelik‘in  ziyareti sonrası DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerini açıkladı.

DSP’nin ‘doğru ve tutarlı olan bir parti’ olduğunu söyleyen  Aksakal, “DSP’nin bir devlet tecrübesi vardır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu seçimlerde desteklenmesi konusunda görüşümüzü paylaştık” dedi.

Seçime Cumhur İttifakı’yla birlikte gireceklerini de belirten Aksakal, “DSP parlamentoda olacak. AKP listelerinden orada olacak” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’na ret

Millet İttifakı‘nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dün Önder Aksakal’ı ziyaret etmişti.

Önder Aksakal, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, partileri için vatan ve bayrak’ın çok önemli olduğunu belirtmiş ve şunları söylemişti:

“14 Mayıs seçimlerini bir önceki seçimlerden ayıran, günümüzde yaşadığımız hadiseleri dikkatle değerlendirdiğimizde en önemli özellik,  küresel emperyalist yapılarla kadim Türk devletinin arasında bir seçim olduğudur. Cumhuriyetimizin yüz yıllık geçmişi ile hesaplaşma hayalleri kuranlarla DSP elbette ki Türk milletinin bu hassasiyetiyle gerektiği karşılığı her zaman vermiştir, bundan sonra da vermeye devam edecektir. Ben de Sayın CHP Genel Başkanımıza, Sayın Cumhurbaşkanı Adayımıza çıktığı yolda hayırlı, başarılı sonuçlar elde etmesini temenni ediyorum. Çalışma arkadaşlarına da göstermiş oldukları bu nezaket için saygılarımı sunuyorum.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.