Akbelen DirenişiDoğa MücadelesiEkolojiManşet

İkizköylüler destek çağrısı yapmıştı: CHP heyeti yarın Akbelen Ormanı’na gidiyor

0

Muğla‘nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’nde yer alan Akbelen Ormanı’nda yeniden ağaç kesiminin başlaması üzerine başlayan direniş dördüncü gününde.  Köylülerin avukatları, yürütmeyi durdurma kararı için dava üzerine dava açarken, hızla devam eden kesimlere engel olmak isteyen halka da jandarma ve polis engellemeleri ve saldırıları sürüyor.

Bugün, sabah saatlerinde iki yılı aşkın bir süredir çadır nöbetiyle ormanı korumaya çalışan hak, muhalefet partilerine seslenerek, yaşanan ekokırıma dur demeye çağırmıştı. ormanı savunanlar muhalefet partilerine seslenerek ekokırıma dur demeye çağırdı.

Akbelen’den muhalefete çağrı: Devlet-Limak ortaklığıyla devam eden yok edişin önünde durun!

Muhalefet partilerinden sadece Yeşil Sol Parti  ve TİP milletvekilleri, mücadele eden Akbelenlilerin yanında fiziki olarak yer aldı. Diğer muhalefet partileri ise açıklama yapmakla yetindi. Ana muhalefet partisi CHP, bölgeye gitmediği için eleştirilenlerin başında geliyordu.

Çağrılara bugün yanıt veren CHP’nin grup başkanı Özgür Özel, 10’a yakın milletvekili ile direnişe destek vermek için yarın Akbelen’e gideceklerini açıkladı.  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu‘nun gidip gitmeyeceği ise henüz belli değil.

‘CHP, kimin yanında olması gerekiyorsa, orada olacak’

Özgür Özel konuya ilişkin Cumhuriyet‘e yaptığı açıklamada, “AKP ‘Seçimi kazandım. 5 yıl boyunca Meclis ayağıma dolanmasın. Sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri olmasın her şeyi bildiğimiz gibi yapalım’ istiyor. Hem Meclis’te direndik, hem de sahada direneceğiz. Yarın Akbelen’de olacağız, direnişe destek vereceğiz” dedi.

“Kimse kendisini yalnız hissetmesin, biz buradayız” diyen Özel, “CHP grubu kimin yanında olması gerekiyorsa onun yanında olacak. Nerede olması gerekiyorsa orada olacak. Sokaktan da meydandan da korkmadan Meclis’teki mücadeleyi de bırakmadan devam edecek” diye konuştu.

You may also like

Comments

Comments are closed.