Uncategorized

Otomobilsiz 1 gün diyenler Cumartesi Bağdat Caddesine

0

Bu haftasonu, İstanbul Bağdat Caddesi ve civarında oturanlara gün doğdu. Bir günlüğüne otomobil gürültüsünden uzak, trafik keşmekeşinden azade bir gün geçirerecekler.

Otomobilsiz Yaşam Günü (World Car Free Day) kapsamında 22 Eylül Cumartesi saat 10:00’da Bağdat Caddesi Göztepe Işıklar Kavşağı’nda bulunun ki arabasız günde özgürce bisiklet sürme, ezilirim korkusu yaşaamdan rahat rahat caddelerde dolanma fırsatından siz de yararlanın. Bisiklet sürecekler için istikamet,  Göztepe parkında buluşma, saat 10:00 da çıkış, Bağdat caddesi, Kızıltoprak, Fenerbahçe güzrgahının rdından Fenerbahçe parkında kısa bir mola ve sunulan ikramları kabul ya da treddetme; soluklandıktan hemen sonra   Caddebostan, Suadiye, Bağdat caddesini takip ederek, Göztepe ışıklar da gümnün sonunu getirme.

World Car Free Day’de  amaç tüm dünya ile aynı anda otomobilsiz bir hayatın mümkün olduğuna dair farkındalık yaratmak, bir gün olsun otomobil olmadan yaşamayı denemek için bisiklet kullanmak. Bu şekilde  sürdürülebilir bir yaşam ve kent ortamı için bir adım atılacak, bu arada karbon salınımı yaratılmayacak, petrol kullanılmayacak, gürültü de ortadan kaldırılacak.

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.