YerelDoğa MücadelesiManşet

Ordulular HES inşaatındaki makineleri bir kez daha durdurdu

0

Ordu’nun Korgan ilçesine bağlı Çiftlik mahallesinde yapılmak istenen Balamir Hidroelektrik Santrali’ne (HES) karşı çıkan halk bir kez daha iş makinelerinin önüne geçerek çalışmayı durdurdu.

Projenin yürütmesinin durdurulması istemiyle açılan davanın sonucunu bekleyen bölge halkı inşaatın devam etmesine karşı aylardır mücadele yürütüyor.

Anka’nın aktardığına göre iş makineleri son olarak dün sabah saatlerinde bölgeye getirildi. Yöre halkının çalışmasını engellediği makineler gelen tepkiler üzerine faaliyet gösteremeden bölgeden ayrılmak durumunda kaldı.

‘Dava sonucunu bekliyoruz’

Avukat İsmail Topçuoğlu, Çiftlik halkının 12 Temmuz’da Ordu İdare Mahkemesinde yürütmenin durdurulması ve HES projesinin iptali için dava açtığını söyledi.

Topçuoğlu, “Mahkeme heyeti davalı kurumun davaya karşı bütün savunma ve belgelerini sunması için süre verdi. Bu süre sonunda yürütmenin durdurulması talebini değerlendirip karar verecek” dedi.

Bir kişi yaralandı

HES şirketinin mahkeme sonucunu beklemeden dün sabah yeniden Çiftlik’te dereye çalışmaya gittiğini belirten Topçuoğlu, çıkan arbede sırasında bir kişinin yaralandığını söyledi:

Deredeki çalışmaları duyan halkı süratle olay yerine gitmiş ve çalışmaları durdurmuştur. Bu sırada şirketin saha şefi olarak bilinen Gökhan isimli bir şahıs, taş atarak Adem Güney isimli arkadaşımızı burnundan yaralamıştır. Adem Güney hastanede tedavisini yaptırıp rapor aldıktan sonra şüpheli saldırgan hakkında şikayette bulunacaktır.

Avukat Topçuoğlu son olarak “Yasa tanımaz HES şirketi vatandaşa saldırarak halkı provoke etmeye çalışmışsa da halk metanetini korumuştur. Sonuç olarak HES şirketi bir kez daha olay yerinden çıkmak zorunda kalmıştır. Halk bütün hukuki ve demokratik haklarını kullanmaya devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.