ManşetYerel

Ordu’dan bir garip kum hikayesi: Önlem alınmalı

0

ORDU- Perşembe‘ye bağlı Çerli mahallesinde bulunan kadınlar plajından kum çalındığı bildirildi. Plajdan kum alındığı ise bölgedeki balıkçılar tarafından duyuruldu. Kumsaldan kum alındığını gören amatör balıkçıların müdahalesi sonrası araçlar bölgeden uzaklaştırıldı.

Balıkçılar, konuyu bölgedeki ekoloji aktivistlerine bildirdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Yönetim Kurulu üyesi Coşkun Özbucak, amatör balıkçıların kendisine ulaştıklarını söyleyerek “Olmazsa olmaz sakin şehir ilçemizin en önemli kumsallarından ortak yaşam alanı olan Çerli Mahallesi Kadınlar Plajı ve Karavan Park bölgesinde adeta adeta göz göre göre bir kepçe ve kamyon kum alabiliyor” dedi.

“Amatör balıkçı Hamit Doranoğlu ve arkadaşları kum almanın yasal olmadığını düşünerek müdahil olmuşlar” diyen Özbucak, şunları aktardı:

“Kum alanlar işçi olduklarını söylemişler. Apar topar yarım kamyon kum alarak gitmişler. Hatta bir araya topladıkları kumları sererek kum alınmamış görüntüsü vermek istemişler. Bu olay da gösterdi ki sahilde amatör balıkçı, dağlarda, meralarda, yaylada çobandan, tüm doğa sevdalısı insanlar sayesinde kaçak yapılan işlerden haberdar oluyoruz. Böyle derneğimize ulaşan olaylar sevindirici. Hem derneğimize güvenin olduğunu görüyoruz hem de halkımızın duyarlılığını. Sahilde oldubittiye getirip kum alıp götürenlere amatör balık avcıları, ‘dur’ dediler. Amatör balık avcıları yurttaşlık görevlerini yaptılar. Şimdi sıra yetkililerde. Önlem almalı, kum çıkaranlar bulunmalıdır. Araçlardan ve plakalardan bulmak kolay.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.