Doğa MücadelesiManşetYerel

Ordu’da maden için ağaç kesimine yeniden başlandı: Yaşananlar tam bir katliamdır

0

Haber: Gençağa Karafazlı

Ordu’nun Ünye İlçesi Üçpınar Mahallesi’nde Stratex Madencilik Sanayi ve LTD. ŞTİ ile Bahar Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından maden çıkarmak için yapılan sondaj çalışması halk tarafından durdurulmasına rağmen, bugün bölgede ağaç kesimine yeniden başlandı.

Şirketlerin maden arama bölgesini genişletebilmek için çam ağaçları, kestane ormanı ve fındık ağaçlarını kesmeye başladığı gözlendi.

‘Bu yaşananlar tam bir katliamdır’

Köylülerin tüm itirazlarına rağmen ağaç kesimi devam ederken, bölge sakinlerinin avukatlarının alana geldiği ve şirket yetkileriyle görüşme yapacakları öğrenildi.

Cevat Atar isimli bir bölge sakini, yaşananları katliam olarak nitelendirdi:

Bu yaşananlar tam bir katliamdır, yazıktır. Bu çam ağaçları kesilir mi? Kime bilgilendirme yaptınız? Ben buradan valimize milletvekillerimize, sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, Allah aşkına şu katliama bir bakın.

Söylenecek çok şey var ama söyleyemiyorum allaha havale ediyorum.”

Ne olmuştu?

Stratex Madencilik ve Bahar Madencilik tarafından maden çıkartmak için yapılan sondaj çalışmalarına köylüler itiraz etmiş ve şirketler sondaj çalışmalarını tamamlamadan bölgeden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Meydana gelen olaylarda jandarma tarafından gözaltına alındıktan bir gün sonra serbest bırakılan 15 kişi hakkında soruşturma açılmıştı. Davanın ilk duruşması 22 Mart 2021 tarihinde görülmüş, ancak dava 5 Temmuz 2021 tarihine ertelenmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.