Doğa MücadelesiEkolojiManşet

Ordu’da kıyı koruma yasasına aykırı duvar inşası: Şikayet var ama önlem alınmıyor

0
ordu

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), şehrin Altınordu ilçesindeki Güzelyalı Mahallesinde kıyı koruma yasasına aykırı olarak deniz kıyısına inşa edilen duvarın yapımının durdurulması için yetkililerin müdahalede geciktiğini ve duvar inşasının bitmek üzere olduğunu belirtti.

Örülen taş duvarın kıyının bozulmasına yol açacağına ve izinsiz olarak örüldüğüne dikkati çeken ORÇEV Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediyesine (OBB) ve Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüklerine konuya ilişkin dilekçe vererek yasadışı çalışmanın durdurulmasının talep edildiğini belirtti.

Kıyılar yok ediliyor

ORÇEV, Güzelyalı Mahallesi sakinlerinin kıyı koruma yasasına aykırı çalışma yapıldığına yönelik şikayette bulunduğunu ifade ederek, dernek tarafından yerinde yapılan incelemede şikayetin doğru olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

ordu

Bunun üzerine 28 Nisan’da Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne söz konusu duvar inşasının fotoğraflarıyla birlikte şikayet dilekçesi verildi.

Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, 20 Mayıs’ta derneğe gönderdiği yazıda şikayetin doğru olduğunu ve taş duvarın kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kıyı alanı içinde kaldığının anlaşıldığını belirterek OBB ve Altınordu Belediyesinden gereğinin yapılmasını istedi.

ORÇEV, aynı tarihte OBB’nin de Altınordu Belediyesine gereğinin yapılması için yazı gönderdiğini aktararak, “Görülüyor ki haklıyız ancak kurumlar gereğini yapana kadar duvar yapımı bitecek, kıyı işgal edilmiş olacak. Bu durumda iş işten geçmiş olmaktadır” diye uyardı.

ordu

Geciken adalet, adalet değildir

Kıyılara verilen zararların giderilmesi mümkün olmadığını vurgulayan ORÇEV,  şu ifadelere yer verdi:

“Verdiğimiz dilekçenin gereği hemen yapılsaydı hem duvar yapılmazdı hem de kıyıya verilen zarar önlenebilirdi. Ancak kurumlar gerekli adımı zamanında atmadığı için zararlar önlenemiyor. Şimdi ne olacak? Zarar giderilebilecek mi? Yapılan duvar yıkılacak mı? Aynı yerde yasadışı beton iskele yapılmıştı, şikayetimiz sonrası yıkılmıştı. Şimdi bu zarar da giderilmeli, sorumlular cezasız bırakılmamalıdır. Mahalle halkıyla da yaptığımız görüşmede OBB’ye sözlü şikayet yanında Cimer’e de başvurduklarını söylediler. Şikayetler oluyor ancak nedense zamanında önlem alınmıyor.”

ordu

You may also like

Comments

Comments are closed.