ManşetTürkiyeUncategorized

Ordu valisi, İmamoğlu’na dava açtı

0

Vali Yavuz, havalimanında VIP alanına girmesine izin vermediği Ekrem İmamoğlu’nun kendisine hakaret ettiği iddiasıyla dava açtı. AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş da “Vahim bir yanlıştır, çok büyük bir terbiyesizliktir”dedi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun, VIP alanına alınmamasının ardından çıkan tartışmada kendisine hakaret ettiği iddiasıyla dava açtı. Vali Yavuz, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Valiliğimizin, VIP kullanımı ile ilgili hukuka uygun olarak almış olduğu karar, demokratik bir hak olarak eleştirilebilir. Ancak, küfür ve hakaret ederek kişilik haklarına saldırıda bulunulması, asla kabul edilemez ve hukuki sonuçları olan bir davranıştır” ifadelerini kullandı.

Ordu Valiliği’nin web sitesinde yayınlanan basın duyurusunda ise Ordu-Giresun Havalimanında yaşanan olayla ilgili gerekli kamera kayıtlarının’ mevcut olduğu kaydedilerek, ‘hakaret içerikli ifadelerle ilgili yasal işlemler Valiliğimizce başlatılacaktır denildi

Sosyal medya kullanıcıları ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile ABD’de tutuklu bulunan Rıza Sarraf ve eşi Ebru Gündeş’in  VIP’ten geçtiği anları gösteren fotoğraflarla yaşananları eleştirdi.

Valiyi makamında ziyaret eden AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş şunları söyledi: Bazı siyasetçilerce devletin valisine, devletin valisinin şahsında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, buradaki kamu görevlilerine yapılan açık bir haksızlık, açık bir saldırı, açık bir hakaret ve hatta açık bazı tehditler söz konusudur. Bunu bir VIP krizi olarak değil, devletin valisine karşı yapılmış bir hakaret olarak tanımlamak ve böyle görmek durumundayız”

Kurtulmuş: Vahim yanlış, büyük terbiyesizlik

Vali Yavuz’un açtığı dava sürecinin takipçisi olacaklarını söyleyen Kurtulmuş; “Yanlıştır, vahim bir yanlıştır, çok büyük bir hatadır, çok büyük bir terbiyesizliktir, çok büyük bir skandaldır. Bunların herhalde bir karşılığı olması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir tavrın olması Türkiye’nin, hele günümüz Türkiyesinin kaldıramayacağı bir durumdur. İnşallah kamuoyu önünde davranışlarından dolayı özür dilerler” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.