Doğa MücadelesiManşet

ORÇEV: Metin Lokumcu davasının takipçisiyiz

0

Artvin Hopa‘da dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın mitingine yönelik protestolar sırasında polisin sıktığı biber gazından etkilenerek kalp krizi geçiren emekli öğretmen Metin Lokumcu‘nun ölümüne ilişkin davanın duruşması 21 Nisan’da Trabzon’da görülecek.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Yönetim Kurulu duruşma öncesi yaptığı açıklamada, “10 yıldır başlatılmayan dava bugün görüşülecek. Metin Lokumcu Artvin’de ekoloji ve demokrasi mücadelesinde önemli bir kişiydi. Ölümüne neden olanların cezalandırılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Metin Lokumcu öldükten sonra emir verenlerin yargılanması için hukuksal sürecin başlatıldığını belirtilen açıklamada, “Ekoloji mücadelesi veren bizler için Metin Lokumcu’nun yeri başkadır. 10 yıldır davanın başlatılmamasının ne anlama geldiğini biliyoruz. Davanın takipçisi olacağız, sorumlular cezalandırılana kadar Hopa halkının yanında olacağız” denildi.

Ne olmuştu?

Artvin’in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011’de, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyası mitingi için geldiği sırada düzenlenen protestolara ilişkin polisin sıktığı biber gazından ve aldığı darbelerden etkilenen emekli öğretmen Metin Lokumcu hayatını kaybetmişti.

Protestolarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 70 kişiden 16’sı tutuklanmış, daha sonra ise serbest bırakılmışlardı.

Lokumcu’nun ölümüne ilişkin soruşturma dokuz yıl sonra tamamlanmıştı. 13 kişinin yargılandığı dosyada sanıklar “taksirle ölüme neden olmak” ile suçlanarak haklarında altı yıla kadar hapisleri istendi.

Metin Lokumcu‘nun ölümüyle ilgili hazırlanan Adli Tıp raporunda biber gazına maruz kalmanın ölümde etkisi olduğu ifade ediliyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.