LGBTİ+Manşet

Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan sekiz kişinin ilk duruşması 2 Kasım’da

0

LGBTİQ+ Meclisleriİstanbul Taksim‘de düzenlenmek istenen Onur Yürüyüşü‘nde gözaltına alınan ve haklarında 2911 sayılı kanun gerekçe gösterilerek dava açılan kişilerle dayanışma çağrısı yaptı.

Yürüyüş ilk olarak Maltepe Miting Alanı‘ nda yapılmak istenmiş, İstanbul Valiliği ise yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Bunun üzerine Onur Haftası Komitesi 26 Haziran tarihinde Taksim Meydanı‘na çağrı yapmıştı.

Taksim’de gerçekleştirilmek istenen eylem de Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklanmış, yürüyüşe katılan kişilere ise polis sert şekilde müdahale etmişti.

İlk duruşma 2 Kasım’da

LGBTİQ+ Meclisleri yaptığı açıklamada “Bu yıl anayasaya aykırı biçimde engellenen Onur yürüyüşüne polis saldırısı gerçekleşmiş, onlarca kişi gözaltına alınmıştı. LGBTİQ+ Meclislerinden gözaltına alınan sekiz arkadaşımıza 2911 sayılı kanun gerekçe gösterilerek dava açıldı” dedi.

Açıklamada davanın ilk duruşmasının 2 Kasım’da görüleceği belirtilerek “Tüm LGBTİQ+’ları ve dostlarımızı çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

‘Davalar hiçbirimizi yıldıramaz’

Savcının iddianamede “asla yalnız yürümeyeceksin” sloganlarını ve Beyoğlu Kaymakamlığı’nın hukuksuz yürüyüş yasağını gerekçe gösterdiği belirtilen açıklamada şunlar söylendi:

“Göz korkutmak için açtığınız davalar hiçbirimizi yıldıramaz. Anayasal hakkımızı kullandık, yine kullanacağız. Heteronormatif düzenin keyfi yasaklarına uymuyoruz. LGBTİQ+’ları meydanlardan, işten, evden ve hayattan uzaklaştıramazsınız.”

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.