Spor

Olimpik skandal

0

Erzurum’da Kış Oyunları’na ev sahipliği yapan kayak tesisinde 70 milyon liralık atlama kulesi arızalanınca Dünya Kupası yarışları iptal edildi.

2011 Üniversiteler Kış Oyunları’na evsahipliği yapan Erzurum’daki kayak kompleksi yine aksaklıkla gündeme geldi.

Akşam Gazetesi’nde yer alan habere göre; kayak tesisinin 70 milyona mal olan atlama kulelelerinde yaşanan arıza krize yol açtı. 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleşmesi beklenen “Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası” yarışları iptal oldu.

Atlama kulelerine sporcuları taşıyan fünikülerlerle çim sulama sistemlerinde arıza, beton zeminde bozulma olduğunu belirten Türkiye Kayak Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Efendioğlu, aylardır sorunların giderilmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Kış Oyunları’nın ardından atlama kulelerinde sorun tespit ettiklerini belirten Efendioğlu, “Büyük mücadele verip birçok organizasyonu Erzurum’a getirdik. Ancak Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası arızalar nedeniyle iptal oldu. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerini defalarca uyardık. Ancak sorun aylardır giderilmiyor. Şubatta Kış Oyunları’ndan daha da önemli olan Kayakla Atlama Dünya Gençler Şampiyonası var. Çözüm bulunmazsa bu yarışı da iptal etmek zorunda kalırız. Bu hem Erzurum hem ülkemiz için büyük imaj kaybına yol açar. Başta Dünya Kış Olimpiyatları, talip olacağımız tüm oyun ve yarışmalarda karşımıza çıkar” dedi.

Efendioğlu, Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci en büyük kulelerine sahip olduğumuz halde sorunlar nedeniyle sporcuların kamp için yurtdışına gönderildiğini belirtti: “Kendi tesislerimiz, otelimiz var ama büyük paralar harcayarak sporcularımızı yurtdışı kamplarına gönderiyoruz. Umarım şubata kadar arızalar giderilir.”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tesiste arıza değil, bakım olduğunu savundu.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.