EğitimManşetTürkiye

Öğrenim kredileri kesilen Boğaziçi öğrencilerine İBB burs verecek

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu‘nun kayyım olarak atanmasından sonra başlayan protestolarda yer aldıkları için Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) aldıkları kredi ve bursları kesilen öğrencilere belediyenin burs desteğinde bulunacağını açıkladı.

23 Haziran İstanbul Seçimleri’nin ikinci yıldönümü nedeniyle Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu‘nda düzenlenen 23 Haziran Demokrasi Şenliği’nde konuşan İmamoğlu “Demokratik duruşlarından ötürü Boğaziçi Üniversitesi’nde bursları kesilen üniversite öğrencilerinin devlet kapısı İBB’dir” ifadelerini kullandı.

Neler yaşandı?

Melih Bulu’ya karşı başlayan protestolara katıldığı belirlenen 100’ün üzerinde öğrencinin aldığı öğrenim kredileri kesilmişti. Öğrencilere şu ana kadar aldıkları kredilerin geri ödemelerinin ise Temmuz 2023 tarihinde başlayacağı bildirilmişti.

Bakırköy Belediye Meclis Üyesi CHP’li Nurhan Çetinkaya da “10 öğrencinin karşılıksız ve geri ödemesiz bursu benden” diyerek öğrencilerin yanında olduğunu belirtmişti.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.