Doğa Mücadelesi

ODTÜ’de “çevre” konuşulacak

0

Çevre Sorunlarına Öğrenci Yaklaşımları Sempozyumu başlıyor.

“Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Çevre Topluluğu’nun ev sahipliğinde ve Çevre Sorunlarına Öğrenci Yaklaşımları bileşenlerinin kolektif çabasıyla” düzenlendiği belirtilen sempozyum 28-29-30 Mart tarihlerinde ODTÜ Mimarlık amfisinde gerçekleştirilecek.

Çevre Sorunlarına Öğrenci Yaklaşımları’nı (ÇSÖY) düzenleyenler, etkinliği “yıllardır farklı üniversitelerin ev sahipliğinde, Türkiye’nin her yerinden öğrencilerin katıldığı, çevre sorunlarına öğrencilerin özgün bakışı ve farklı akademik alanların bütüncül ve disiplinler arası iş birliğine dayalı yaklaşımıyla çözüm üreten, çevre sorunlarını kendisine dert edinen…” ifadeleriyle anlatıyor. ÇSÖY’e göre “sorunların çözümünün kararlı bir sosyal ve ekolojik duruş ile mümkün olduğuna inanmak ve bu kararlılığı umutlarla perçinleyerek geleceğine sahip çıkacağını haykırmak” önemli.

 

 

Etkinlik, Facebook sayfasında da “sabahları hep beraber hazırlanan kahvaltının, akşam sohbetlerinde demlenen çayın, beraber söylenen şarkı ve türkülerin, atılan kahkahaların tadına doyulmadığı sıcacık paylaşımların yaşandığı, başka bir dünya mümkün diyen, oluşturacağı kıvılcım ile tüm dünyayı aydınlatabileceğine inanan herkesle büyüyecek olan, öğrencilerin çevre sorunlarına karşı mücadele alanı” olarak betimleniyor.

Bu sene 16.sı düzenlenen sempozyumu hakkında detaylı bilgi için sempozyumun web sitesi veya etkinliğin facebook sayfası ziyaret edilebilir.

 

(Yeşil Gazete)


You may also like

Comments

Comments are closed.