Doğa MücadelesiEkolojiManşet

ODTÜ ormanlarında yeniden iş makineleri çalışmaya başladı

0

Orta Doğu Teknik Üniversitesi‘ne (ODTÜ) ait ormanlık alana giren iş makineleri, eski Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Melih Gökçek tarafından başlatılsa da yarım kalan yol için bugün yeniden çalışmaya  başladı.

“ODTÜ yolu” projesi, Gökçek döneminde 2017 yılında hayata geçirilmeye başlanmıştı. Daha sonra büyüyen tepkiler üzerine proje yarım bırakıldı.

Bilkent -İncek Yol Projesi” olarak adlandırılan proje, ABB’nin yeni Başkanı Mansur Yavaş tarafından geçen hafta yeniden ihaleye açıldı. Yol ihalesini,  39 milyon 344 bin TL ile Haslan İnşaat Mühendislik Enerji Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (A.Ş.) ve Diyar Sur İnşaat Nakliye Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazanmış; ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Nadir Avşaroğlu, “Bu bir yol projesi değil rant projesidir. Biz sadece ODTÜ’lüler olarak karşı değiliz bu projeye, Ankaralılar olarak karşıyız. Çünkü ODTÜ Ormanı’nın ekolojik yapısının bozulmamasını istiyoruz” demişti. 

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi ise yol ihalesine karşı dava açmıştı.

Meslek odaları: ODTÜ yolu ihalesinin iptalini yargıya taşıdık

Ayrıca Melih Gökçek hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. 

Bugün, ODTÜ arazilerine giren ABB’ye ait iş makineleri yol çalışmalarına başladı. “Anıt Park Forum”un sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerde, iş makinelerinin asfalt hazırlığı yaptığı görüldü.

Sosyal medyada yolun tekrar yapılmasına tepki gösterilerek, ODTÜ ormanlarına sahip çıkma çağrısı yapıldı. ODTÜ Mezunlar Derneği de sosyal medyadan bir açıklama yaparak tüm üyelerini alana çağırdı.

Projeye göre yol, Bilkent-İncek-Gölbaşı hattını bağlayacak ve 4,5 kilometre uzunluğunda olacak. Daha önce açılan yol, ODTÜ Ormanı’nın belirli bir kısmını yola dönüştürürken, yeni yol ormanın tam ortasından geçiyor ve ODTÜ arazisini ikiye bölüyor. Tepkilerin ardından  17 Eylül 2021’de  öğrenciler, akademisyenler ve mezunlarla bir araya gelen Yavaş, alternatif bir yol arayışı arayacağını söylemişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.