31 Mart yerel seçimleriManşetTürkiye

Mansur Yavaş: ‘Betona karşı yeşil kazandı’

0
Mansur Yavaş

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yeniden seçilen Mansur Yavaş, zafer konuşmasında Ankara’nın çevre politikalarına vurgu yaptı. Yavaş, “Betona karşı yeşil kazandı” ifadesiyle, başkentin yeşil alanlarının korunması ve sürdürülebilir bir kalkınma yolunda ilerleyeceğinin altını çizdi.

Seçim sonuçlarının kesinleşmesiyle birlikte konuşan Yavaş, teşekkürlerini öncelikle CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu‘na iletti. Ayrıca, Ankara halkının her kesiminden destek gören bir kampanya sürecinin ardından kazanılan zaferin, tüm Ankaralıların ortak başarısı olduğunu belirtti.

Yavaş, seçim sürecinde karşılaştıkları zorluklara ve iftiralara rağmen, Ankara halkının desteğiyle güç bulduklarını ve bu desteğin kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini ifade etti. Ayrıca, Ankara’nın çeşitli kesimlerinden gelen desteklerin, kentin farklı dünya görüşlerine sahip insanlarının birlikte çalışabileceğinin güzel bir örneği olduğunu vurguladı.

Başkan Yavaş, seçim kampanyası boyunca üzerinde durduğu çevre ve yeşil alan politikalarının, Ankara’nın geleceği için büyük önem taşıdığını tekrarladı. “Ankara’nın yeşil alanlarının korunması ve sürdürülebilir bir şekilde geliştirilmesi, görev süremiz boyunca önceliğimiz olacak” diyerek, Ankara’nın yeşil bir başkent olma yolunda ilerleyeceğini belirtti.

Mansur Yavaş, şöyle konuştu:

Tüm Türkiye’ye sesleniyorum, Ankara’da seçimi beton kaybetti, yeşil kazandı. Ankara’da seçimi şatafat ve haksız servet kaybetti, emek ve alın teri kazandı. Ankara’da seçimi rantçılar kaybetti, sosyal belediyecilik kazandı. Ankara’da seçimi imar baronları kaybetti, 6 milyon Ankaralı kazandı. Ankara’da seçimi eser belediyeciliği adı altında ne olduğu belirsiz beton kulelerine milyarca lira harcayanlar kaybetti.

Seçimi işte burada olduğu gibi Türk bayrağı altında buluşan gönüllülerin, yani milletin doğrudan kendisini oluşturduğu ittifak kazandı. Herkes bilmelidir ki, bizim belediyecilik anlayışımız hiç kimseye değil sadece Ankara halkına meftun, Ankara halkına kölelik yapmayı kabullenecek bir belediyecilik anlayışıdır. Bu kenti şeffaf, katılımcı, hesap verebilir anlayışla yöneteceğiz. Sizden aldığımız paranın hesabını kuruşu kuruşuna vereceğiz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, Mansur Yavaş’ın konuşmasının ardından kutlamalara devam etti.

You may also like

Comments

Comments are closed.