İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Odatv’ye erişim engeli

0

Haber müdürü Barış Terkoğlu ile muhabiri Hülya Kılınç‘ın tutuklandığı odatv’ye bu kez de erişim engeli geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), tarafından getirilen erişim engeli BTK’nin “Site bilgileri sorgu sayfası”nda şu şekilde verildi:

5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda alınan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun 5 Mart 2020 tarih ve 490.05.01.2020-935064 sayılı kararına istinaden bu internet sitesi (odatv.com) hakkında idari tedbir uygulanmaktadır.

Youtube üzerinden devam edecek

Odatv yayınınına youtube kanalı üzerinden devam edeceğini duyurdu. Youtube’ta yer alan programında Odatv avukatlarından Yağızcan Veli erişim engeli kararıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Veli, karara itirazlarını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bugün sunduklarını söyledi.

İstihbarat faaliyetini ifşa etmekle suçlanıyor

Terkoğlu ve Kılınç, Libya’da yaşamını yitiren MİT mensubu albayla ilgili yapılan “Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” başlıklı haber nedeniyle gözaltı ardından tutuklanmışlardı. İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri elde etmek ve ifşa etmek sularıyla yargılanıyor.

Barış Pehlivan da ifadeye çağrıldı

Bugün sabah saatlerinde Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da ifadeye vermeye çağrıldı. Burada açıklama yapan Pehlivan, “Barış Terkoğlu ve biz 19 ay Silivri cezaevinde tutuklu kaldık ve o duvarları aşıp çıktık gazeteciliğe devam ettik. Biz 2011 Türkiye’sinde bunları yaşarken Odatv kapatılmadı. FETÖ, Odatv’yi kapatmadı. Ama bugünün hükümeti, bugünün devlet erkleri Odatv’yi kapattı” diye tepki gösterdi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.