Türkiye

Odatv yöneticileri tutuklandı

0

Odatv internet gazetesinin sahibi gazeteci-yazar Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu sabaha karşı tutuklandı. Tutuklama nedeni ‘Ergenekon örgütü üyeliği ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’. Editör Ayhan Bozkurt ise savcılıktan serbest bırakıldı.

İddialara göre savcılıkta Barış  Terkoğlu’na ‘hangi örgütün hangi gazeteciyi kullanacağına ve medyanın yeniden yapılandırılmasına’ ilişkin bilgiler olduğu öğrenilen “Ulusal Medya 2010” adlı dokümana ilişkin sorular yöneltildi.

Terkoğlu’na ayrıca Nedim Şener’in ‘Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat’ isimli kitabının neden bilgisayarında yer aldığı, “Hakim ve savcıların iftar yemeği”, “Mısır ayaklanması Türkiye’ye sıçrar mı?” şeklindeki haberlerin neden yapıldığının da sorulduğu iddia edildi.

Savcılıkta sorulduğu iddia edilen diğer sorular ise şöyle: Balyoz, Ergenekon, Mısır ayaklanması ve hükümete ilişkin internet sitesinde yayınlanan haberler ile İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mehmet Ali Çelebi’nin telefonuna Hizb-ut Tahrir üyesi olduğu iddia edilen Mahmut Oğuz Kazancı’nın rehber bilgilerinin yüklenmesine ilişkin haberler;  telefonda görüşülen bir kişinin ‘Tutanaklar karıştı, yükleme yok, yanlış haber yapma’ dediği hatırlatılarak, “Sizi yanlış haber yapmayın diye uyarıyorlar. Siz buna rağmen neden haber yaptınız?” sorusu; gazeteci Nedim Şener’in Fethullah Gülen’le ilgili kitabı, gazeteci-yazar Nihat Genç ile Odatv arasındaki ilişki, hâkim ve savcıların iftar yemeğiyle ilgili haberin neden yapıldığı, Yalçın Küçük’le yapılan telefon görüşmeleri.

Nöbetçi 12.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki sorgusunun ardından tutuklanan Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, Metris Cezaevi’ne gönderildi.

Adliyeden çıkarken basın mensuplarının sorusu üzerine Yalçın, “Biz bu bayrağı Abdi İpekçilerden teslim aldık. Onların yolunda yürüyoruz” dedi. (İnternet Haber, NTVMSNBC)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.