ManşetTürkiye

Nuriye ve Semih için çekilen ‘Yaşıyor’ kısa filmi yayında

0

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için hazırlanan, senaryosunu Tufan Taştan’ın yazdığı, Sırrı Süreyya Önder’in de yönettiği ‘Yaşıyor’ adlı kısa film yayında.

Önder, filmi çekmeye nasıl karar verdiğini anlatırken “Yaşayıp yaşamadıklarını kontrol etmek için gece uyandırılma, kontrol edilme meselesi bana çok sarsıcı geldi” dedi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için hazırlanan, Sırrı Süreyya Önder’in yönettiği ‘Yaşıyor’ adlı kısa film yayında. Önder, filmi çekmeye nasıl karar verdiğini anlatırken “Yaşayıp yaşamadıklarını kontrol etmek için gece uyandırılma, kontrol edilme meselesi bana çok sarsıcı geldi” dedi.

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’e konuşan Sırrı Süreyya Önder, filmin hikayesini şöyle anlattı: “Tufan Taştan böyle bir senaryosu olduğundan bahsetti. Özellikle yaşayıp yaşamadıklarını kontrol etmek için gece uyandırılma, kontrol edilme meselesi bana çok sarsıcı gelmişti. Nuriye ve Semih’in tutuklanmaları başlı başına bir garabetken bir de böyle gece kan uykusundan uyandırılır gibi… Bunun üzerine ben de bunu filme çevirmeye karar verdim. Çok kısa sürede neredeyse yarım günlük bir ön hazırlıkla tamamen gönüllü ve amatör insanların katkısıyla ve Mezopotamya Sinema Topluluğu’nun da katkısıyla bu kısa filmi çektik. Bu duruma bir farkındalık yaratmak, özellikle aydın ve sanatçıların seferber olmasını sağlamak için böyle bir üretim yaptık. Umarım bir iş yarar” diye konuştu.

 

(Gazete Duvar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.