İklim ve EnerjiManşetUncategorized

Nükleere “Hayır” demek için Pazar günü Akkuyu’da eylem var: #direnakkuyu

0

Mersin Nükleer Karşıtı Platform’un Ağustos’un ilk hafta sonunda geleneksel olarak düzenlediği Akkuyu’da Nükleer santral kurulmasına karşı protesto eylemi bu sene 4 Ağustos Pazar günü saat 17:00 de Büyükeceli Belediyesi önünde gerçekleştirilecek.

Aynı gün Akkuyu’ya gitmek üzere sabah saat 10:00 da Mersin Stadyumu önünden araçlar hareket edecek.

ÇED Raporuna Veto

9 Temmuz’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Akkuyu NGS şirketi tarafından sunulan ÇED raporu bakanlığın bazı eksikler tespit ettiği için ÇED dosyasını İnceleme Komisyonu’na sunmadan şirkete iade etti ve eksiklerin giderilmesi için 3 ay süre verdi. Temmuz ayı sonunda ÇED raporunun kabul edilmemesi Nükleer Santral Karşıtlarının itirazlarının ne kadar haklı olduklarını kanıtladı.

#direnakkuyu

Nükleer Karşıtları, 4 Ağustos Pazar günü Nagazaki ve Hiroşimaya atılan Atom bombalarının yıldönümünde bir daha böyle acıların yaşanmaması için Akkuyu’dabiraraya gelecekler. İstanbul başta olmak üzere farklı illerde düzenlenecek olan Nükleer Karşıtı eylemlere destek vermek isteyenler ise sosyal medya üzerinden #direnakkuyuhagtagını kullanarak etkinliklere destek vermelerini istiyorlar.

Etkinlik sayfası : https://www.facebook.com/events/639306792747074/

Haber: Muhittin Kurban

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.